Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

AEG 370 BT -na wyświetlaczu kolorowe pionowe linie

max223 01 Lut 2012 15:42 1691 0
  • #1 01 Lut 2012 15:42
    max223
    Poziom 9  

    Witam,bardzo proszę o pomoc. Mam radio aeg 370bt w którym niechcący
    szarpnąłem panel na włączonym radiu i zaczęło się kopcić z radia do tego z
    panelu tak ze. Rozebralem radio a z tylu upalony stabilizator. Wstawiłem
    tam LM2576T, dvd zaczęło chodzić, ale panel cały czas świecił na biało,a po
    chwili robiły się pionowe linie w różnych kolorach. Wyczytałem ,że poszedł element oznaczony jako AV1-jest to
    MOSFET,wstawiłem tam TSM2302CX i nic nie pomogło. Radio nadal świeci na
    biało a jak pochodzi dłużej to już nie jest biały tylko kolorowy w pionowe
    linie. Wcześniej wyświetlacz reagowal -jak się dawalo joystickiem do dołu-
    gdy przelaczal na equalizer lub wyswietlanie obrazu dvd ,to w tym momecie
    wyswietlacz tylko zapulsował gasnąc i zapalając się a teraz w ogóle nic.
    Zasilanie panela +12V jest , TFT +5V jest, ACC+5V jest. W panelu grzeją się elementy takie jak: T112H19571 mocno się grzeje, SE8117T18 na płytce oznaczonej jako AU6. Dołączam foto na którym zaznaczyłem wszystkie elementy lub braki. Proszę nie zwracać uwagi na przylutowane druciki gdyż gniazdo panelu nie łączyło. USB z małego zostało przerobione na duże.
    Wszystkich którzy mogą pomóc proszę o radę.

    AEG 370 BT -na wyświetlaczu kolorowe pionowe linie

    AEG 370 BT -na wyświetlaczu kolorowe pionowe linie

    AEG 370 BT -na wyświetlaczu kolorowe pionowe linie

    AEG 370 BT -na wyświetlaczu kolorowe pionowe linie

    1 0
  Szukaj w 5mln produktów