Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Creative p5800 inspire brak dźwięku.

crazydamiano93 01 Feb 2012 18:07 4868 9
    crazydamiano93
    Level 10  
    Witam posiadam od niedawna bardzo dobry szprzęcik tj.zestaw grający Creative p5800 Inspire i mam jeden problem nie działa mi prawy przedni kanał. Wcześniej działał ale też miałem z nim problemy raz grał raz nie, w zależności jak chciał. Myślałem że gdzies kable są poprzełamywane ale to nie to, ile ja się na męczyłem nad tym, raz gra a wystarczy nie wiem jedno delikatne przesunięcie subufera i już nie gra i znowu udręka.
    Creative p5800 inspire brak dźwięku.
    moim zdaniem to jest albo FRONT IN/OUT CINCZE albo FRONT Audio INPUT.
    Mam pytanie czy to się opłaca naprawiać i czy to się da w ogóle naprawić?
    darek4455
    Level 20  
    Skoro nie dawno kupiłaś to to na gwarancje oddaj:)
    crazydamiano93
    Level 10  
    ten towar jest z drugiej ręki.. a tak jak byś nie wiedział to jestem Facetem! :D hehe
    sprzęt kupiłem za 40zł.. z 3 głośnikami i bez zasilacza. Na początku nie działał mi Front Left kanał na głosnik to podłączyłem jeden z przodu i dwa na tył i puściłem do kompa przez przejściówkę na jednego Jacka. I grało wszystko pięknie tylko ostatnio zaczął mi szfankować ten głośnik co jest podłączony na przód i on raz grał a raz nie myślałem że to wina kabli ale to chyba nie to.. Głośnik jest sprawny po podłączałem go i działa na innych kanałach... ale czy da sie naprawić front audio w tym zestawie?
    darek4455
    Level 20  
    Pewnie coś w ustawieniach porypało. a jak już to rozkręć i sprawdź czy jest sygnał bezpośrednio na płytce:)
    Sorki fotka mnie zmyliła:)))
    crazydamiano93
    Level 10  
    właśnie ciężkie tam podejście jest żeby sprawdzić miernikiem..
    darek4455
    Level 20  
    Próbuj ,może naprawisz.:)
    Luke15
    User under supervision
    crazydamiano93 wrote:
    Wcześniej działał ale też miałem z nim problemy raz grał raz nie

crazydamiano93 wrote:
    wystarczy nie wiem jedno delikatne przesunięcie subufera i już nie gra i znowu udręka.

crazydamiano93 wrote:
    czy to się da w ogóle naprawić?

Sprawdź zimne luty, bo z opisu wynika, że to one są przyczyną takiego a nie innego zachowania zestawu. Być może przy podłączaniu chociażby innych kabli, raz jest a raz nie styk na tych lutach, dlatego takie dziwy.

Jeżeli nie jesteś w stanie na oko zauważyć zimnych lutów, przelutuj najlepiej całą płytkę, tylko porządnie i sprawdź czy problem zniknie czy też nie.
    crazydamiano93
    Level 10  
    dzięki wszystkim
    crazydamiano93
    Level 10  
    Mam tuner FERGUSON AF-2018SE i on z tyłu ma dwa wyjścia cincze Audi L & Audio R. Podłączyłem go do Creative Inspire p5800 bo ma on z tyłu AUX IN i gdy włączę tuner to gra tylko subwoofer a satelity nie grają. Tak to ma być czy coś jest zepsute?.
    Dodam jeszcze że Cincze=Jack są dobre bo mam dwa komplety które sprawdzałem
    piotraslump
    Level 12  
    Co do tego Fergusona to wg. mnie zawsze tak jest gdy podłączasz jeden sprzęt do drugiego to zwykle ten lepszy gra a co do tego Creativa to tak jak pisali wyżej sprawdź zimne luty i zalutuj z kalafonią jeśli są.