Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
TermopastyTermopasty
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Creative p5800 inspire brak dźwięku.

01 Lut 2012 18:07 4655 9
  • Poziom 9  
    Witam posiadam od niedawna bardzo dobry szprzęcik tj.zestaw grający Creative p5800 Inspire i mam jeden problem nie działa mi prawy przedni kanał. Wcześniej działał ale też miałem z nim problemy raz grał raz nie, w zależności jak chciał. Myślałem że gdzies kable są poprzełamywane ale to nie to, ile ja się na męczyłem nad tym, raz gra a wystarczy nie wiem jedno delikatne przesunięcie subufera i już nie gra i znowu udręka.
    Creative p5800 inspire brak dźwięku.
    moim zdaniem to jest albo FRONT IN/OUT CINCZE albo FRONT Audio INPUT.
    Mam pytanie czy to się opłaca naprawiać i czy to się da w ogóle naprawić?
  • TermopastyTermopasty
  • Poziom 20  
    Skoro nie dawno kupiłaś to to na gwarancje oddaj:)
  • Poziom 9  
    ten towar jest z drugiej ręki.. a tak jak byś nie wiedział to jestem Facetem! :D hehe
    sprzęt kupiłem za 40zł.. z 3 głośnikami i bez zasilacza. Na początku nie działał mi Front Left kanał na głosnik to podłączyłem jeden z przodu i dwa na tył i puściłem do kompa przez przejściówkę na jednego Jacka. I grało wszystko pięknie tylko ostatnio zaczął mi szfankować ten głośnik co jest podłączony na przód i on raz grał a raz nie myślałem że to wina kabli ale to chyba nie to.. Głośnik jest sprawny po podłączałem go i działa na innych kanałach... ale czy da sie naprawić front audio w tym zestawie?
  • TermopastyTermopasty
  • Poziom 20  
    Pewnie coś w ustawieniach porypało. a jak już to rozkręć i sprawdź czy jest sygnał bezpośrednio na płytce:)
    Sorki fotka mnie zmyliła:)))
  • Poziom 9  
    właśnie ciężkie tam podejście jest żeby sprawdzić miernikiem..
  • Poziom 20  
    Próbuj ,może naprawisz.:)
  • Użytkownik obserwowany
    crazydamiano93 napisał:
    Wcześniej działał ale też miałem z nim problemy raz grał raz nie

    crazydamiano93 napisał:
    wystarczy nie wiem jedno delikatne przesunięcie subufera i już nie gra i znowu udręka.

    crazydamiano93 napisał:
    czy to się da w ogóle naprawić?

    Sprawdź zimne luty, bo z opisu wynika, że to one są przyczyną takiego a nie innego zachowania zestawu. Być może przy podłączaniu chociażby innych kabli, raz jest a raz nie styk na tych lutach, dlatego takie dziwy.

    Jeżeli nie jesteś w stanie na oko zauważyć zimnych lutów, przelutuj najlepiej całą płytkę, tylko porządnie i sprawdź czy problem zniknie czy też nie.
  • Poziom 9  
    dzięki wszystkim
  • Poziom 9  
    Mam tuner FERGUSON AF-2018SE i on z tyłu ma dwa wyjścia cincze Audi L & Audio R. Podłączyłem go do Creative Inspire p5800 bo ma on z tyłu AUX IN i gdy włączę tuner to gra tylko subwoofer a satelity nie grają. Tak to ma być czy coś jest zepsute?.
    Dodam jeszcze że Cincze=Jack są dobre bo mam dwa komplety które sprawdzałem
  • Poziom 12  
    Co do tego Fergusona to wg. mnie zawsze tak jest gdy podłączasz jeden sprzęt do drugiego to zwykle ten lepszy gra a co do tego Creativa to tak jak pisali wyżej sprawdź zimne luty i zalutuj z kalafonią jeśli są.