Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mlot udarowy JST850 W. Jak wyjąć złamane wiertło?

kmirocha 04 Feb 2012 00:19 18443 3
    kmirocha
    Level 2  
    młot udarowy JST 850W -złamane wiertło sds wew.uchwytu.Czy ktoś próbował je wyjąć ,od czego zacząć?
    saskia
    Level 39  
    Podlacz wiertarke pochyl ja w dol (oczuwiscie nie na nogi) , wcisnij uchwyt wiertla tak jak podczas jego wkladania i wlacz wiertarke.
    Wiertlo powinno zostac wypchniete przez udar.
    bobo21
    Level 16  
    Niekoniecznie ten sposób może poskutkować. Miałem podobny problem z młotem udarowym Boscha. Wiertło pękło w głowicy podczas wiercenia. Zdołałem wyjąć tylko górną część. Dolna pozostała wewnątrz głowicy. Nie pomagał sposób opisany przez Ciebie bo miejsce pęknięcia zostało troszkę rozklepane i udar tylko lekko wypychał końcówkę. Młot był na gwarancji i bez problemu wymienili całą głowice.
    Można się bawić w nawiercenie i nagwintowanie małego otworu w tej pozostałości wiertła i próbować wyciągnąć ale nie wiem czy domowymi sposobami się uda wywiercić otwór w twardym materiale wiertła.
    W wiertarkach Boscha z uchwytem sds+ głowicę można było bez problemu ściągnąć i wypchnąć złamane wiertło.
    kmirocha
    Level 2  
    Pozdrawiam !
    Wiertła nie udało mi się wybić . Jeśli jednak coś się zdarzy prześlę zdjęcia z opisem.
    k.Ω.