Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Płyta główna 7vta3/kt333 V3 brak dźwięku

kornel25wawa 05 Lut 2012 11:21 5185 20
  • #1 05 Lut 2012 11:21
    kornel25wawa
    Poziom 9  

    Witam wszystkich.Od 2 dni mecze się z brakiem dźwięku.PRZESZUKUJE RÓŻNE FORA ALE NIC NIE ZNALAZŁEM NA TEN TEMAT.(ALBO SZUKAĆ NIE UMIEM )Posiadam płytę k7vta3/kt333 V3.(dostałem od znajomej całego kompa bez jakichkolwiek płyt ze sterownikami)Problem polega na tym ze nie mogę zainstalować sterowników do karty dźwiękowej.Sterowniki pobieram z tej strony
    http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Prod...lID=185&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0..
    Podczas instalacji sterownika komp się resetuje tak jak by się gryzły jakieś stery??? W managerze urządzeń pokazuje ze wszystko zainstalowane,jednak dźwięku nie ma.Postawiłem nowy system o dziwo,po zakończeniu instalacji czystego xp professional sp3 wchodzę w menagera urządzeń a tam wszystko zainstalowane.BRAK JAKIEGOKOLWIEK WYKRZYKNIKA.Pobierałem sterowniki z różnych stron niestety zawsze ten sam efekt.Chipset karty dźwiękowej to VIA VT82332
    XP PROFESSIONAL SP3
    PROCEK AMD ATHLON XP 1250MHz
    RAM 1GB DDR HYNIX
    DYSK 200GB

    0 20
  • #2 05 Lut 2012 11:26
    Kasek21
    Poziom 43  

    Co jest w Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio.

    Daj screen.

    SPOSÓB WKLEJANIA GRAFIKI
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html

    0
  • #3 05 Lut 2012 11:36
    kornel25wawa
    Poziom 9  

    Płyta główna 7vta3/kt333 V3 brak dźwięku

    0
  • #4 05 Lut 2012 12:05
    Kasek21
    Poziom 43  

    Sprawdź na laminacie płyty jaka to rewizja bo było ich parę (1.0, 2.0A, 3.1, 5.0, 6.0, 7.0, 8.0) i zainstaluj sterowniki pod odpowiednią rewizję.

    http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/ProductArchive.aspx?CategoryID=1&MenuID=24&LanID=16

    Procesor masz także źle ustawiony bo powinien pracować na wyższym FSB. Co to za CPU? Daj screen z CPU-Z.

    0
  • #6 05 Lut 2012 12:21
    adamadi33
    Poziom 43  

    Zakładka: Mainboard z programu zamieść.

    0
  • #8 05 Lut 2012 12:48
    kornel25wawa
    Poziom 9  

    Wywala mi taki komunikat przy próbie instalacji

    Płyta główna 7vta3/kt333 V3 brak dźwięku

    0
  • #9 05 Lut 2012 12:54
    adamadi33
    Poziom 43  

    To sterownik do karty sieciowej.
    Sprawdź w bios czy zintegrowana karta audio jest włączona.
    Możesz otworzyć obudowę komputera i sprawdzić na płycie głównej jej model.

    0
  • #10 05 Lut 2012 13:12
    Kasek21
    Poziom 43  

    Sprawdź rewizję tej płyty głównej.

    Procesor powinien pracować na FSB 133MHz.

    0
  • #11 05 Lut 2012 13:54
    kornel25wawa
    Poziom 9  

    Więc tak.W biosie kartę dźwiękowa mam na auto.mam tam tylko 2 opcje auto i disabled.to samo z karta sieciowa z tym ze w kompie nie mam sieciówki.
    A co do karty dzwiękowej na płycie mam realtek alc101 i obok via vt8233a a co do rewizji na płycie nie pisze nic takowego A PLYTKA TAKA

    Płyta główna 7vta3/kt333 V3 brak dźwięku

    Dodano po 40 [minuty]:

    nitro07 napisał:
    Pobierz i zainstaluj: Drivers



    NO CHYBA TO STERY DO KARTY SIECIOWEJ ;-)

    0
  • #12 05 Lut 2012 14:00
    Kasek21
    Poziom 43  

    Poniżej radiatora mostka północnego co jest napisane? (ten z zółtym radiatorem)?

    Ta płyta ma chyba napuchnięte kondensatory w sekcji zasilania CPU.

    Daj jakieś normalne zdjęcie bo tak to nic nie widać.

    0
  • #13 05 Lut 2012 14:05
    kornel25wawa
    Poziom 9  

    SPOKO ZDJĘCIE Z NETU ŚCIĄGNIĘTE ZARAZ ZROBIĘ SWOJE I WRZUCĘ
    Płyta główna 7vta3/kt333 V3 brak dźwięku


    Płyta główna 7vta3/kt333 V3 brak dźwięku


    Płyta główna 7vta3/kt333 V3 brak dźwięku

    0
  • #14 05 Lut 2012 16:27
    Kasek21
    Poziom 43  

    Sprawdź te sterowniki:
    http://download.ecs.com.tw/dlfileecs/driver/mb/sound/via/823x_350b.zip

    Wcześniej zainstaluj:
    http://download.ecs.com.tw/dlfileecs/driver/mb/ide/via/VIA456.zip

    Jeżeli nie pomoże to podaj identyfikator wystąpienia urządzenia.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html

    Możliwe także, że karta jest uszkodzona.

    0
  • #15 05 Lut 2012 16:51
    kornel25wawa
    Poziom 9  

    pierwsze stery mam zainstalowane te drugie instaluje i to właśnie przy nich występuje reset kompa właśnie instaluje nowy system xp professional sp2 zobaczę co da się zrobić na świeżym systemie zainstalowałem te stery z linku ,najpierw via 456 zainstalowało sie ok potem 823 350 i przy instalowniu wywala taki komunikat

    AUDIO NOT ENABLE ENTRY NOT FOUND IN THE STRING TABLE lub INSTALACJA PRZEBIEGA OK ALE WYWALA BLUE SCREEN CZYLI CHYBA JEDNAK KARTA DZWIEKOWA USZKODZONA

    Płyta główna 7vta3/kt333 V3 brak dźwięku

    0
  • #16 05 Lut 2012 22:11
    adamadi33
    Poziom 43  

    Jak ma działać zintegrowana karta audio, skoro panel przedni audio nie jest podłączony do płyty głównej.
    Płyta główna 7vta3/kt333 V3 brak dźwięku

    0
  • #17 05 Lut 2012 22:18
    Kasek21
    Poziom 43  

    No tak to jedno.

    Ale nawet bez zworek powinien sterownik się zainstalować i w panelu dźwięki i urządzenia audio powinna być widoczna karta.

    Sprawdź te sterowniki:
    http://www.viaarena.com/Driver/vinyl_v700b.zip

    0
  • #18 05 Lut 2012 22:36
    adamadi33
    Poziom 43  

    Możesz nie posiadać panel przedni w obudowie komputera.
    Użyj dwóch zworek, zewrzyj piny z sobą na płycie głównej (AUDIO1).
    PIN 5 (AUD_FPOUT_R) zewrzyj z pin 6 (AUD_RET_R).
    PIN 9 (AUD_FPOUT_L) zewrzyj z pin 10 (AUD_RET_L).
    Płyta główna 7vta3/kt333 V3 brak dźwięku

    0
  • #20 17 Lip 2012 23:02
    Andrew525
    Poziom 18  

    Witam nie chciałem zakładać nowego tematu. Poszukuje sterowników do płyty głownej ECS K7VTA3 v3 na stronie esc są tylko do ECS K7VTA3 v3.1 nie wiem czy one mogą być?

    ECS K7VTA3 v3 (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DDR DIMM, Audio)

    0