Witam , posiadam Meganke z 2000roku wersja po lifcie 1.6 16V (benzyna). A wiec dziś stało się z moim samochodem coś bardzo chyba poważnego ;/ A mianowicie...Gdy rano odpalilem samochod wszystko bylo ok. Poczekalem chwile az sie rozgrzeje i ruszyłem . Po chwili zaswieciła mi się kontrolka STOP wraz z kontrolką od oleju... Próbowałem zgasić silnik z myślą że kontrolki zgasną. Po kilku próbach kontrolki te w ogóle nie gasną i silnik nie chce odpalić , ale kręci. Sprawdzałem swiece , pompka paliwowa chodzi ,ale te świece są suche jakby paliwo nie było podawane... Iskry też nie udało mi się uzyskać na świecach tak jak by prąd nie był podawany. Po przekręceniu kluczyka komputer pokazuje te 2 kontrolki. Dioda też nie przestaje mrugać , podobnie jak bez kluczyka. Zrobiłem diagnozę programem DDT2000 i pokazało mi takie coś ... Jeśli chodzi o ABS i AirBag to wiem, ale nie wiem o co chodzi z ECM. Dodaje kilka screenów po mojej diagnozie.
Czy być może poszedł moduł ? Czy chodzi o immobilaizer? z góry dziękuje za pomoc.
Dodalem zdjecia do tematu.

Czy być może poszedł moduł ? Czy chodzi o immobilaizer? z góry dziękuje za pomoc.
Dodalem zdjecia do tematu.