Witam z znajomym przymierzamy się do założenia działalności gospodarczej. Działalność na początku ma obejmować elektrykę/elektronikę samochodową. Potem będziemy sukcesywnie powiększać teren działań o serwis mechaniczny wulkanizację sklep i instalacje gazowe ale to póki co odległa przyszłość
Oprócz najbardziej potrzebnych narzędzi potrzebować będziemy testerów diagnostycznych. I teraz mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów.
Który z poniżej wymienionych jest najlepszy?
Launch X-431 DIAGUN 10 tyś
Profesjonalny diagnoskop V-Scan DS908 4,3 tyś
Profesjonalny diagnoskop AUTEL MaxiDAS DS708 5,7 tyś
Ewentualnie co innego koledzy mogą zaproponować.
Nie wiem za bardzo w którą stronę powinienem iść. Czy jeden uniwersalny czy do każdej grupy aut inny. Niby jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
Ale komfort posiadania jednego spójnego urządzenia i kabli do różnych złącz jest zachęcający.
Kolejne pytanie brzmi: Czy lepiej jest autonomiczny tester tzn palmtop, Czy może laptop i np kts do aut vw.
Kolejne pytanie czy ma sens w ogóle używanie interfejsów opartych o max232 czy też przejściówki na usb do diagnozowania aut? Jaką przewagę mają diagnoskopy? Np wspomniany KTS.
Jako że w warsztacie nie mam kanału. Będę kupował 2 podnośniki dwu kolumnowe.
Ogólnie lista gratów jakie planuję kupić. I w związku z tym proszę o rady dotyczące poszczególnych elementów
-2 Podnośniki dwukolumnowe
-Kompresor
-Akcesoria do kompresora (Pistolet do odkręcania śrub, pistolet do pompowania)
-System diagnostyczny
-2 komplety narzędzi (Szafka klucze płaskie oczkowe z grzechotką itd itd)
-Testery elementów wysoko napięciowych (świec przewodów)
- Mierniki
- Wyposażenie stanowiska do napraw elektronicznych (hot air, kolba, podstawowe elementy, tranzystory )
- Klucz dynamometryczny
- Odsysarka do oleju
Na razie to tyle coś jeszcze powinienem przewidzieć w kosztorysach i biznes planie?
W późniejszej fazie jak już te dwa stanowiska zaczną przynosić zysk będę rozwijał działalność o serwis opon (dodatkowy zastrzyk pieniędzy w sezonie)
A także serwis klimatyzacji.

Oprócz najbardziej potrzebnych narzędzi potrzebować będziemy testerów diagnostycznych. I teraz mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów.
Który z poniżej wymienionych jest najlepszy?
Launch X-431 DIAGUN 10 tyś
Profesjonalny diagnoskop V-Scan DS908 4,3 tyś
Profesjonalny diagnoskop AUTEL MaxiDAS DS708 5,7 tyś
Ewentualnie co innego koledzy mogą zaproponować.
Nie wiem za bardzo w którą stronę powinienem iść. Czy jeden uniwersalny czy do każdej grupy aut inny. Niby jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
Ale komfort posiadania jednego spójnego urządzenia i kabli do różnych złącz jest zachęcający.
Kolejne pytanie brzmi: Czy lepiej jest autonomiczny tester tzn palmtop, Czy może laptop i np kts do aut vw.
Kolejne pytanie czy ma sens w ogóle używanie interfejsów opartych o max232 czy też przejściówki na usb do diagnozowania aut? Jaką przewagę mają diagnoskopy? Np wspomniany KTS.
Jako że w warsztacie nie mam kanału. Będę kupował 2 podnośniki dwu kolumnowe.
Ogólnie lista gratów jakie planuję kupić. I w związku z tym proszę o rady dotyczące poszczególnych elementów
-2 Podnośniki dwukolumnowe
-Kompresor
-Akcesoria do kompresora (Pistolet do odkręcania śrub, pistolet do pompowania)
-System diagnostyczny
-2 komplety narzędzi (Szafka klucze płaskie oczkowe z grzechotką itd itd)
-Testery elementów wysoko napięciowych (świec przewodów)
- Mierniki
- Wyposażenie stanowiska do napraw elektronicznych (hot air, kolba, podstawowe elementy, tranzystory )
- Klucz dynamometryczny
- Odsysarka do oleju
Na razie to tyle coś jeszcze powinienem przewidzieć w kosztorysach i biznes planie?
W późniejszej fazie jak już te dwa stanowiska zaczną przynosić zysk będę rozwijał działalność o serwis opon (dodatkowy zastrzyk pieniędzy w sezonie)
A także serwis klimatyzacji.