Witam
Korzystam z usług operatora tv/net/voip (East&West).
Miałem okazję przetestować dekodery:
1) Technisat HD4-CX (sprawił na mnie wrażenie tandety, nieczytelne i mało przyjazne menu, "bamberski" pilot)
2) FERGUSON Ariva 100C (menu żenujące ze względu na ograniczoną liczbę kolorów, nic nie widać)
3) FERGUSON AC-8000 PVR (ten ma bardzo czytelne kontrastowe menu, bardzo przyjazna obsługa). Mam go aktualnie.
Praktycznie z każdym z nich miałem problemy (artefakty, komunikaty w stylu "program niedostępny" i towarzyszące temu zamrożenie obrazu i dźwięku itp). Nie wiem czy problem leży po stronie jakości okablowania w moim bloku i mieszkaniu czy też każdy z dekoderów miał wady...?
Operator sugeruje mi przetestowanie kolejnego modelu:
4) Technisat DIGIT HD8-C
Co sądzicie o tych czterech testowanych przeze mnie modelach.
Jak w porównaniu z nimi, oceniacie 4) ?
Pozdrawiam
Negatyw
Korzystam z usług operatora tv/net/voip (East&West).
Miałem okazję przetestować dekodery:
1) Technisat HD4-CX (sprawił na mnie wrażenie tandety, nieczytelne i mało przyjazne menu, "bamberski" pilot)
2) FERGUSON Ariva 100C (menu żenujące ze względu na ograniczoną liczbę kolorów, nic nie widać)
3) FERGUSON AC-8000 PVR (ten ma bardzo czytelne kontrastowe menu, bardzo przyjazna obsługa). Mam go aktualnie.
Praktycznie z każdym z nich miałem problemy (artefakty, komunikaty w stylu "program niedostępny" i towarzyszące temu zamrożenie obrazu i dźwięku itp). Nie wiem czy problem leży po stronie jakości okablowania w moim bloku i mieszkaniu czy też każdy z dekoderów miał wady...?
Operator sugeruje mi przetestowanie kolejnego modelu:
4) Technisat DIGIT HD8-C
Co sądzicie o tych czterech testowanych przeze mnie modelach.
Jak w porównaniu z nimi, oceniacie 4) ?
Pozdrawiam
Negatyw