Witam mam problem z połączeniem sie z wi-fi w domu posiadam komputer stacjonarny do ktorego podlaczony jest router brat ma laptopa i korzysta z wi-fi posiadam jeszcze jednego laptopa i z nim jest problem poniewaz nie moge sie polaczyc przez wi-fi ze swoim routerem wpisuje hasło i nadal nie dziala pojawia sie komunikat " system win nie mogl nawiazac polaczenia" gdy poszedlem do kolegi u niego laptop sie bez problemu polaczyl przez wi-fi gdy wszedlem zobaczyc na strone routera i wpisalem haslo jakie tam jest wpisane laptop nadal sie nie laczy ? jaka moze byc przyczyna i jak zrobic aby laptop łączył sie przez wi-fi?
Dwie czynności, które u mnie pomogły na dwu różnych komputerach:
1. Aktualizacja sterowników
2. Zmiana w ustawieniach sterowników schematów zasilania na "max performance".
Podaj nazwę karty sieciowej, to może jeszcze coś się znajdzie.
To ja mam podobnie.Mam 2 laptopy z Vistą.Modem w300.2 dni temu zresetowałem go bo zrywało mi połaczenie i zaczeły się problemy.Wcześniej obydwa chodziły na wifi bez żadnych problemów , po zresetowaniu modemu ten laptop który pierwszy się polaczył ten hulał i tak na zmiane.Co zrobić aby oba smigały na wifi?
Ja mam podobny problem: Acer5552 win7 64bit. W sieci sa trzy laptopy i jeden ma problem z internetem - widzi router ale z netem sie nie laczy. Pozostale laptopy (na kazdym win 7) dzialaja OK. Problem zacza sie kiedy zmienilem router na Netgear1000
Po paru godzinach experymentow odkrylem ze jak zmienie zabezpieczenie z WPA2_psk na zwylke WPA wtedy problem znika.
Nie moge ustawic tego WPA2 na tym jednym kompie. Jesli ktos wie dlaczego prosze o pomoc.
A u mnie żeby drugi laptop zaczął działać przez wifi musze resetowac modem i instalować go na nowo przy czym pierwszy laptop musi mieć wyłączone wifi a modem połączony przewodem, w innym przypadku drugi laptop nie zadziała.Zauważyłem ,że ten laptop który szybciej połączy się ten hula i tak na zmiane
Co to może być jesli po zresetowaniu modemu i wgraniu go na nowo moje 2 kompy hulaja przez wifi a wystarczy,że wyłącze modem i ponownie go włącze i już jest brak połączeń z internetem.Czy wyłączając modem
kasuje się jakieś ustawienia czy co?Naprawde męczące jest codzienne resetowanie i wpisywanie loginów hasel itp.
Bo tylko taka kombinacja daje efekt.Teraz znowu mam net w 2 laptopach po wcześniejszym resecie i instalacji.Zauwazyłem ,że po wyłaczeniu i ponownym właczeniu tego modemu tylko 2 komputer ma problemy z ponownym połczeniem z internetem a ten w którym dokonuje instalacji takich problemów nie ma.Na przewodach działaja bez problemu
Witam, trochę odświeżam temat ale lepsze to niż nowy wątek.
Mój problem jest bardzo podobny do tych wyżej. Wczoraj Netia założyła u nas na mieszkaniu internet, router od nowy od nich. Na 3 laptopach na mieszkaniu wszystko działa, gdy ja się połączę z siecią nagle sieć znika na wszystkich laptopach. Trzeba restartować router i tak w kółko. Sterowniki mam najnowsze, wirusów nie mam, laptop ma niecały rok, Windows 7. Na routerze próbowałem zmieniać szyfrowanie. Na WPA internet dziłał około 5 minut i ten sam problem, gdy nie ma hasła wszystko działa jak należy. Problem jest tylko na moim laptopie. Ktoś ma jakiś pomysł?
Witam, trochę odświeżam temat ale lepsze to niż nowy wątek.
Mój problem jest bardzo podobny do tych wyżej. Wczoraj Netia założyła u nas na mieszkaniu internet, router od nowy od nich. Na 3 laptopach na mieszkaniu wszystko działa, gdy ja się połączę z siecią nagle sieć znika na wszystkich laptopach. Trzeba restartować router i tak w kółko. Sterowniki mam najnowsze, wirusów nie mam, laptop ma niecały rok, Windows 7. Na routerze próbowałem zmieniać szyfrowanie. Na WPA internet dziłał około 5 minut i ten sam problem, gdy nie ma hasła wszystko działa jak należy. Problem jest tylko na moim laptopie. Ktoś ma jakiś pomysł?
1.Jaką masz kartę sieciową w laptopie, jaki laptop?
2.Czy na routerze masz ustawione WPA TKIP czy WPA AES. TKIP jest bardziej kompatybilne.
3. Czy jeśli tylko twój laptop się łączy z routerem, a pozostałe 3 nie to sieć działa ?
Dodano po 4 [minuty]:
komandoberet wrote:
Bo tylko taka kombinacja daje efekt.Teraz znowu mam net w 2 laptopach po wcześniejszym resecie i instalacji.Zauwazyłem ,że po wyłaczeniu i ponownym właczeniu tego modemu tylko 2 komputer ma problemy z ponownym połczeniem z internetem a ten w którym dokonuje instalacji takich problemów nie ma.Na przewodach działaja bez problemu
A jak rozwiązać problem z tą synchronizacją ?
1.To nie problem z synchro skoro net działa na jednym laptopie.
2.Nie używaj płyty do instalacji tego urządzenia bo to jest porażka 3.Powiedz czy dioda internet świeci na zielono kiedy działa tylko na jednym laptopie i czy wtedy wyświetlają się strony na tym laptopie
4.Czy ten laptop który się wtedy nie łączy z internetem, łączy się z ZTE ?