Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mitsubishi pajero sport 2,5td 2001r. ciężko odpala.

raaff 10 Feb 2012 09:44 6733 8
    raaff
    Level 9  
    Witam.
    Posiadam Mitsubishi pajero sport 2,5td 2001r. i mam problem z odpaleniem , ciężko odpala po nocy gdy temperatura jest po niżej zera trzeba go dłużej kręcić, akumulator jest roczny , wymienione zostały świece , filtr paliwa, zostały również przeczyszczone wtryski bo jak się okazało końcwki były brudne , Podczas odpalania auto kręci ładnie ale ma pbroblem z zaskoczeniem a z rury wydechowej leci czarny dym , w momencie gdy auto odpali - silnik ładnie pracuje nie jest zamulony, póżniej nie ma problemu z odpalaniem chyba że postoi kilkanaście godzin. Zuwagi że wtryski były zawalone brudem chce ponownie wymienić filtr paliwa bo jak się dowiedziałem może też być zawalony parafiną.Pozdrawiam.
    eustachy78
    Level 11  
    Problemów może być kilka:
    Kiepskie paliwo ale to raczej wychodzi dopiero poniżej -5*C
    Lejące wtryski
    Brak sprężania w silniku
    Świece żarowe które nie grzeją

Trzeba diagnozować po kolei
    raaff
    Level 9  
    Witam.
    Dodam że świece wymienione i grzeją ok oraz wtryski zostały wyczyszczone i sprawdzone także są ok , jak równiż ponownie wymieniłem filtr paliwa , a także zaczełem tankować dynamica , poprawa jest taka że w momencie próby odpalania nie ma takiego jak wcześniej kopcenia z róry jest standardowe jak na diesla , dalej za którymś razem dopiero odpali brak mu tego zaskoczenia (łapie, łapie i odpuszacza). Dodam że rok temu nie było. Czy jest możliwe aby zapłon się przestwiał?? Co jescze sprawdzić. Pozdrawiam.
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Szukaj nieszczelności w układzie paliwowym.
    raaff
    Level 9  
    Mam pytanie czy ta nieszczelność w układzie paliwowym to ma znaczenie przy niskich temperaturach poniżej 0 stopni , bo powyżej auto szybciej odpala , mniej trzeba kręcić.

Dodano po 46 [minuty]:

dodam jescze że w okresie letnim nie ma problemu z odpalaniem na dotyk
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Tak ma, do tego może się pojawiać dopiero przy niskich temp.
    raaff
    Level 9  
    będe próbował odpalić go bezpośrednio z bańki paliwa podłańczając się do filtru paliwa czy jakiś inny sposób wypróbować na nieszczelość układu paliwowego.
    raaff
    Level 9  
    Witam. chciałem się dowiedzieć czy ktoś zna nalepszy sposóba na sprawdzenie nieszczelności w ukłdzie paliwowym.Czy wcześniej pisany sposób jest najlepszy.
    raaff
    Level 9  
    Witam.
    Chciałem się dowiedziec bo słyszałem że występujący problem z odpaleniem mojego auta jest czujnik temperatury cieczy. Czy to jest możliwe. Proszę o odp.