Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alarm Cheetah Random - jak zaprogramować nowego pilota?

kamil_mal 10 Feb 2012 10:41 5065 4
    kamil_mal
    Level 10  
    Witam
    Mam problem z zaprogramowaniem nowego pilota. Według instrukcji przy włączonym zapłonie trzeba wcisnąć przycisk RESET następnie zapali się dioda tylko problem w tym że dioda nie zapala się i alarm nie chce wejść w tryb serwisowy.
    Alarm działa poprawnie mam jeden pilot i chciałbym dodać drugi na wypadek gdyby pierwszy się zepsuł.
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    Sprawdź, czy wtyczka przycisku RESET jest prawidłowo wpięta do centralki.

Aby wprogramować pilota należy:
     Uzbroić i rozbroić alarm działającym pilotem.
     Włączyć i wyłączyć stacyjkę samochodu.
     Przycisnąć trzy razy przycisk RESET.
     Dioda kontrolna LED błyśnie dwa razy i zaświeci ciągłym światłem.
     Wcisnąć dowolny przycisk nowego pilota. Dioda LED zgaśnie.
     Ponownie wcisnąć ten sam przycisk pilota.
     Dioda kontrolna błyśnie jednokrotnie, informując o zakończeniu procedury programowania.
    kamil_mal
    Level 10  
    Przycisk jest prawidłowo podłączony bo można nim awaryjnie rozbroić alarm, ale w ten sposób nie da się zaprogramować pilota i dioda w ogóle nie zapala się.
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    kamil_mal wrote:
    w ten sposób nie da się zaprogramować pilota i dioda w ogóle nie zapala się

Może programujesz niewłaściwy lub uszkodzony pilot lub nieprawidłowa procedura.
    Do sprawdzenia "nowy" pilot - czy emituje fale radiowe o odpowiedniej częstotliwości i prawidłowym kodzie.

Zamieść zdjęcie wnętrza centralki i obu pilotów (stary i nowy) czy to faktycznie na 100% ten model.
    kamil_mal
    Level 10  
    Już wszystko działa. Rozebrałem centralkę i zauważyłem na niej dwa piny podpisane LRN wiec zwarłem je zapaliła się dioda, dwa razy nacisnąłem żółty przycisk na nowym pilocie i gotowe.
    Dziękuje za pomoc i zamykam temat.