Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pytanie w sprawie box'ów SmartClip, tornado ufs3

pelermo 11 Feb 2012 18:28 1823 10
    pelermo
    Level 14  
    Witam dziś na aukcji zakupiłem dwa boxy lecz nie wiem czy się nie pospieszyłem z zakupem, ponieważ w planach miałem zamiar kupić MT-box lecz zauważyłem aukcje na których były te boxy i nie wytrzymałe i zalicytowałem;) Więc teraz mam kilka pytań:

SmartClip crack - jakie telefony obsługuje, jakie możliwości, jakie kable są do tego potrzebne??

tornado ufs-3 - czy dam rade zrobić tym boxem simlocka z bb5 np. nokia 6300?? Czy kable z tego boxa będą pasować do mt-box??

Na razie tyle. Z góry dziękuję za pomoc
    lolus54
    Level 21  
    Co do tornado kable nie pasują musisz kupić sobie adapter, chyba że masz kable uniwersalne, simlock z bb5 oprogramowanie oryginalnym zrobisz jeśli masz przystawkę hwk jeśli nie to możesz zrobić programami innymi a box użyć jako interfejs.
    pelermo
    Level 14  
    aha wielkie dzięki za pomoc lecz mam jeszcze trzy pytanka;)

1. Jeśli dobrze zrozumiałem to kupuje przystawkę HWK montuję w środku box'u i mogę działać z BB5??
    2. Jest możliwość zdjęcia simlocka z bb5 bez HWK możesz mi bardziej przybliżyć tą metodę??
    3.czy mogę zrobić odczyt noki żeby zlecić komuś wyliczenie kodu na SL3??
  • Helpful post
    lolus54
    Level 21  
    Tak z przystawką masz dostęp do supportu aktualizacje oprogramowania itp.
    Co do obsługi bb5 bez hwk to są programy craczony jaf i inne które można znaleźć w sieci, z tego co się orientuje to nie można odczytać informacji potrzebnych do wyliczenia kodu do simlocka z sl3 za pomocą hwk, ale może inni się wypowiedzą więcej na ten temat.
    pelermo
    Level 14  
    Więc dziś doszedł mi box tornado UFS-3 lecz nie mam żadnych sterów do niego w necie szukałem ale posty są z 2006-2007r i przeważnie sterowniki są pod XP a ja posiadam windows 7. Mógł by ktoś wrzucić sterowniki i program do obsługi tego boxa?? Jest to mój pierwszy box i nie zabardzo się jeszcze w tym wszystkim łapie.
    hard
    Level 24  
    Ma przyszłość nie napalaj się na wszystkie badziewia co zobaczysz na allegro. Większość z nich to już stare wysłużone (w swoim czasie sprzęty) którymi niewiele zrobisz w dzisiaj. Dobry sprzęt kosztuje, ale zrobisz nim nowe modele. Kupowanie cracków też prowadzi do nikąd choćby parę groszy kosztowały. Nie masz supportu nawet gdy chcesz sterowniki pobrać a nie dopiero aby ściągnąć jakiś flesz czy zrobić simlocka w nowszym modelu.
    Kup lepiej jeden box a dobry niż kilka mało użytecznych. Ludzie czyszczą swoje szuflady a Ty to kupujesz :)
    Warto poczytać o MT-Box (choć już niestety zostaje w tyle za konkurencją), Cyclone, HTI, Z3x, Vygis z DC-Unlocker, Smart-Clip Oryginal, Setool3.
    Druga ważna sprawa to kupuj od sprawdzonych dystrybutorów w sklepach internetowych. Tak owych jest kilka, ale są to firmy pewne.

Pozdrawiam
    hard
    pelermo
    Level 14  
    Już kupiłem i się mówi trudno ale chciał bym chociaż ufs-3 odpalić :) i zobaczyć jak się robi telefony boxem;]
    Full Gsm
    Level 22  
    optymalnie kup sobie kluczyk Infinity Best i będziesz miał support, obsluge Sl3 Xgodl itd ...dct4 flashniesz samym ufesem ... Masz w ten sposób tanio i kolpexowy sprzet do osblugi Nokii oczywiscie w tych czasach trzeba mieć wsyzstko bo jest tanie ale to na pcozątek będzie dawać rade.
    pelermo
    Level 14  
    Więc po małych problemach z instalacją sprzętu udało mi się w końcu zainstalować HWK_Support_Suite_Setup_v02.20.000 po czym zaktualizowało i zainstalowałem HWK_Major_Suite_v02.20.000 chcę teraz zdjąć najpierw kod aparatu z noki 6300 a później simlock'a czy ktoś by był w stanie opisać mi jak wykonać te czynności ponieważ nie bardzo się w tym łapie a nie chcę uwalić telefonu.
    bajeczny88
    Level 26  
    1. Uruchamiasz program.
    2. Lewy górny róg klikasz podłącz, potem przechodzisz do zakładki BB5.
    3. Jak masz podłączony telefon kablem do boxa klikasz na info i zczytujesz go.
    4. Telefon powinien być w trybie LOCAL.
    5. Zaznacz opcje: reset user code, niekiedy trzeba też ul factory defaults i klikasz na górze Ul seetings.
    6. Telefon powinien być bez kodu użytkownika, jeśli chodzi o simlocka to klikasz na LOCKS, w prawym dolnym rogu. Program wygeneruje kody i spyta Cię czy ma ich użyć, klikasz tak.
    7. Telefon jest bez simlocka.
    8. Możesz go zczytać na koniec, aby się upewnić.

Jeśli chodzi o 6300 podany sposób będzie działał, jeżeli wersja softu jest inna niż 57.20.
    pelermo
    Level 14  
    Wszystkim wielkie dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam