Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tigra 1.6 check engine, gasnie

dziecko_we-mgle 11 Feb 2012 22:10 2336 12
    dziecko_we-mgle
    Level 9  
    Witam.
    Mam problem z autkiem bo gdy odpale taksówkę to faluje mi na wolnych obrotach. Podczas jazdy gdy wcisnę pedał sprzęgła to gasnie.
    Zapala sie check engine ale gdy się zapali to nie gasnie gdy wciśnie sie sprzęgło, jednak obroty troszeczkę falują na wolnych.
    Dodam ze autko jest bez gazu 98r.
    Zna ktos odp na moj problem??
    Hubert997
    Level 14  
    silniczek krokowy wymień lub wyczyść
    dziecko_we-mgle
    Level 9  
    no ale gdy zapali sie check to auto nie gasnie na wolnych tylko faluje Gasnie tylko podczas jazdy gdy nie pali sie check. Po odpaleniu tez nie gasnie tylko swirują obroty.
    User removed account
    User removed account  
    Hubert997
    Level 14  
    zostaje tylko zawór EGR lub przepustnica jeżeli to nie krokowiec
    Moderated By robokop:

A może przyczłapy do bulbulatora? Pokryjesz koszt niepotrzebnej wymiany tych elementów, że tak doradzasz na ślepo?

User removed account
    User removed account  
    dziecko_we-mgle
    Level 9  
    dzis sprawdze bledy pod kompem i zobaczy sie co pokaże. Mam nadzieje ze to bedzie jakas błachostka
    marioodkrywca
    Level 13  
    niewiem czy w tigrze tez tak jest ale w vectrze z silnikiem 1.6 16v (x16xel) czyli to samo błędy można sprawdzic poprzez zwarcie 2 pinów na OBD2. Nazywa się to kod migawkowy. Warto sprawdzić :)
    KS2507
    Level 23  
    Napisz dikładnie jaki masz silnik.
    dziecko_we-mgle
    Level 9  
    1.6 106km czyli xe jesli sie nie myle. A jesli chodzi o błędy to sprawdze za pomocą kompa bo pracuje jako kierowca i troche teraz czasu brak aby siedziec i spinac piny.
    User removed account
    User removed account  
    marioodkrywca
    Level 13  
    mi sie wydaje ze byly montowane X16Xel. ale ze zmodyfikowanym kolektorem dolotowym stąd wyższa moc niż w vectrze. X16XE wyszedł chyba dopiero w 1999r
    dziecko_we-mgle
    Level 9  
    nie wiem jakie jest dokładnie oznaczenie silnika ale ma 106km...
    nie wiem dlaczego jest zablokowane ale znalazlem usterke. Kod 0105. Czujnik ciśnienia. Wymieniony dzisiaj i wszystko cyka jak nalezy..