logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat tdi. Po sprawdzeniu Vagiem - błąd kontroli wtrysku.

koziolek 25 Gru 2004 23:57 3105 4
REKLAMA
  • #1 1086977
    koziolek
    Poziom 13  
    Po sprawdzeniu Vagiem kod 00550, "błąd kontroli wtrysku"- jak wyczytałem ze ściągawki, ale co dalej nie wiem, miesiąc temu wymienili mi pompe wtryskową i wtrysk z czujnikiem, czy były wadliwe? Gdzie szukać usterki? Nie mam doświadczenia z elektroniką samochodową więc bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1087031
    tora
    Poziom 2  
    ustaw sobie dynamiczny kąt wtrysku, podłącz vaga zablokuj ecu w kanale 000 funkcją 4 i po poluzowaniu śrub pompy ustaw na wartość w poz 2 ok 50.
    problem powinien minąć
  • REKLAMA
  • #3 1087069
    koziolek
    Poziom 13  
    Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Sprawdzę w poniedziałek i się odezwę. Tylko czy regulacja kąta wtrysku może być powodem nieodpalania auta? Po zmianie pompy działało normalnie, silnik zgasł podczas jazdy i nie daje się uruchomić, rozrząd OK.
  • REKLAMA
  • #4 1088860
    tora
    Poziom 2  
    koziolek napisał:
    Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Sprawdzę w poniedziałek i się odezwę. Tylko czy regulacja kąta wtrysku może być powodem nieodpalania auta? Po zmianie pompy działało normalnie, silnik zgasł podczas jazdy i nie daje się uruchomić, rozrząd OK.

a to sprawa sie komplikuje, możesz mieć wyjeba....y wał na dole.
    czyli luz na dolnym kole.
    ktoś mógł zbyt lekko dokręcić centralną.

ale żeby Cie pocieszyć, czase takie cuda sie zdażają gdy zabrudzony jest zbygt nadtto filtr paliwa :)
  • #5 1169820
    Rocaria
    Poziom 17  
    Ocena: 78
    Podaj typ silnika.Pomoge.Pracuje w serwisie VW.Robert
REKLAMA