Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie działa pompka do spryskiwaczy - Berlingo II.

14 Feb 2012 00:48 4206 9
  • #1
    User removed account
    User removed account  
  • #2
    ceiwo
    Level 12  
    Jeśli masz możliwość to wstaw auto do ogrzewanego pomieszczenia, lub czekaj na odwilż w opisanej sytuacji żaden preparat ci nie pomoże.
  • Helpful post
    #3
    ja-kenaj
    Level 26  
    Jak zależy Ci na czasie użyj opalarki elektrycznej dwubiegowej. Pogrzej ostrożnie zbiornik spryskiwacza. Możesz użyć również suszarki do włosów. Jeśli oczywiście masz możliwość podłączenia się do 230V. Inaczej, lutlampa ale to może być niebezpieczne i raczej w ostateczności.
  • #4
    User removed account
    User removed account  
  • #5
    jabrob
    Level 13  
    to lepiej zagotuj wodę i podgrzej płyn w butelce, i wlej ciepłego płynu.
  • #6
    ja-kenaj
    Level 26  
    Ciepły płyn nie rozpuści jeżeli już to gorący. Możesz również przelać wrzącą wodą ale w przypadku kolejnych mrozów wszystko zamarznie.
  • #7
    jabrob
    Level 13  
    podsunąłem mu tylko pomysł, żeby nie lał wody, tylko płyn.
  • #8
    User removed account
    User removed account  
  • #9
    ja-kenaj
    Level 26  
    Najpierw sprawdź ile tego płynu możesz wlać. Jeśli zamarzł cały zbiornik, nic nie wskórasz. Wracam do poprzedniej propozycji, tzn. opalarka, suszarka do włosów lub farelka - grzejnik z nadmuchem.
    Powodzenia.
  • #10
    User removed account
    User removed account