Witam. Powróciłem w końcu do programowania w BAT Zaczynam pisać kolejny z moich programów. Mam z nim jednak pewne problemy: chcę w nim użyć przełączników, a nie wiem jak ich używać
Cały program zawierać będzie około 100-200 przełączników. Inne procesy będą go włączać, każdy będzie miał przypisany jeden przełącznik. Każdy przełącznik musi wykonywać tylko przypisany fragment kodu. Czyli np.: po uruchomieniu procesu Plik.exe /list wykonuje się tylko fragment kodu przypisany do przełącznika /list. Można też powiedzieć krócej: wiele plików BAT w jednym. Każdy włączany oddzielnym przełącznikiem. Myślałem zrobić to bez przełączników, czyli 100 oddzielnych plików exe. Byłoby to jednak wylanie dziecka razem z kąpielą: nie męczyłbym się z przełącznikami, ale byłoby od groma plików... I moje pytanie: jak napisać taki program dla chociażby dwóch, trzech przełączników? Dalsze dodam sam wzorując się na wcześniejszych. Bardzo przepraszam za to, że sam nic nie napisałem, ale po prostu nie wiem jak to podejść. Szukałem w Google pod nazwą "bat przełączniki". Nie było nic o tym jak kod z takowym stworzyć.
Pozdrawiam
Krzysiek