Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Panasonic Viera txp42c3e ustawienia serwisowe.

czolo81 15 Feb 2012 21:54 3204 14
    czolo81
    Level 17  
    Mam taki właśnie tv kilka pytań.Znalazłem w sieci sposób na wejście do ustawień serwisowych.Czy jak zacznę coś tam grzebać to mogę coś zepsuć,podejrzewam że na pewno.Czy można jakoś wyjście TOSLINK przerobić na wejście sygnału audio cyfrowego, gdyż nie mogę uzyskać dźwięku z kompa po kablu HDMI i raczej mi się to nie uda.I czy w ogóle by to zgrało się z wejściem HDMI.
    opamp
    User under supervision
    czolo81 wrote:
    .Czy jak zacznę coś tam grzebać to mogę coś zepsuć,

Jesteś serwisantem? Jak nie to radzę nie wchodzić tam.
    czolo81 wrote:
    .Czy można jakoś wyjście TOSLINK przerobić na wejście sygnału audio cyfrowego,
    A próbowałeś kota w psa zamienić?
    czolo81 wrote:
    gdyż nie mogę uzyskać dźwięku z kompa po kablu HDMI i raczej mi się to nie uda
    Nie łatwiej komuś zapłacić żeby to zrobił?
    czolo81
    Level 17  
    Pierwsze pytanie było retoryczne.A dźwięku po HDMI nie mogę uzyskać gdyż moja karta video nie ma wejścia SPDIF .Na dzień dzisiejszy wymiana karty nie wchodzi w grę ,na pewno nie sprawie sobie amplifera z wejściem SPDIF bądź optycznym .Mam amplifer analogowy ale musiałem go wynieść z pokoju[żona stwierdziła że straszy].Czyli że nici z audio .
    opamp
    User under supervision
    A dźwięk analogowy?
    opamp
    User under supervision
    Co ma nadawać dźwięk a co odbierać?
    opamp
    User under supervision
    To analogowy dźwięk dajesz i po kłopocie majster.
    czolo81
    Level 17  
    Sądziłem że po przełączeni tv na wejście HDMI to podłączenie na RCA analog na pewno jest wtedy wyłączone.No to jutro DVD pod EURO [wisiało na COMPONENT lepszy obraz]i puszcze analoga i zobaczymy .Twierdze że nie zadziała.
  • Helpful post
    opamp
    User under supervision
    czolo81 wrote:
    Sądziłem że po przełączeni tv na wejście HDMI to podłączenie na RCA analog na pewno jest wtedy wyłączone

To czego tu szukasz skoro wszytko wiesz lepiej?