Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 407 HDI zgasł w trakcie jazdy

ufoland 20 Feb 2012 09:31 11715 13
    ufoland
    Level 14  
    Samochód podczas jazdy zaczął tracić moc aż całkiem zgasł. Podczas uruchamiania nie podnosi się ciśnienie na listwie, a podczas dłuższego kręcenia wyskakują trzy błędy:
    U1118 Komunikacja CAN z centralką
    zakłócenie działania
    P1693 Wyłącznik zapłonu
    Błędny/brak sygnału
    U2001 Magistrala układu napędowego
    i te błędy pojawiają się jedynie podczas dłuższego kręcenia(akumulator naładowany)Można je oczywiście wykasować, ale pojawiają się jak długo kręcę
    (ok 10 s) Wszystkie bezpieczniki sprawdzone a ciśnienia wogóle nie bije na listwie. Miał kots podobny problem?
    bartek_j
    Level 35  
    Tymi błędami się nie sugeruj, one są raczej nic nie znaczącym "życiem wewnętrznym" systemu.
    Skup się na braku ciśnienia na listwie:
    - paliwo w baku
    - pompka w baku
    - filtr paliwa
    - drożność i szczelność linii paliwowej
    ufoland
    Level 14  
    Pompki w baku nie ma bo ma gruszkę przy filtrze. Paliwo ciągnie, ale przy wtryskach odkręcając rurkę słabe jest ciśnienie tak jakby pompa wysokiego nie biła ciśnienia tylko nie wiem czy może być to wina elektryczna czy bardziej mechaniczna że nie bije ciśnienia na listwie.
    ufoland
    Level 14  
    autoas wrote:
    Mechaniczna

Czyli nawet jeżeli była by wina elektryczna to odkręcając rurkę na listwie do wtrysku ciśnienie powinno być takie jak należy?
    autoas
    Level 42  
    Powinno...chociaż nie wiem jak to sprawdzasz
    Anonymous
    Anonymous  
    ufoland
    Level 14  
    Samochód zaczął tracić moc aż zgasł całkiem(tak klienci twierdzą)Synchronizacja wałka i wału ok także nie to rozrząd.
    Do autoas sprawdzam to w taki sposób. Kręcąc rozrusznikiem odkręcam rurkę przy wtryskiwaczu i paliwo ledwo wypływa a przecież powinno tryskać z dużym ciśnieniem.
    autoas
    Level 42  
    Tryskać????!!!! chłopie przed tobą długa droga...oddaj do naprawy do innego lub trochę zastanów się co piszesz...
    trans-serwis
    Level 39  
    ufoland wrote:
    Kręcąc rozrusznikiem odkręcam rurkę przy wtryskiwaczu i paliwo ledwo wypływa a przecież powinno tryskać z dużym ciśnieniem.
    Dokształć się z CR, albo oddaj do naprawy komuś innemu.
    ufoland
    Level 14  
    Wiem jakie ciśnienie powinno być. Jeżeli będzie to wina układu wtryskowego oddaje komuś innemu(nie naprawiam CR)tylko muszę mieć prawie pewność że po tej stronie leży przyczyna. Może źle się wyraziłem tryskać powinno napie...:)
    autoas
    Level 42  
    ufoland wrote:
    Może źle się wyraziłem tryskać powinno napie...:)

Już się nie pogrążaj...
    wopor
    Level 32  
    A tak zrobic diagnoze na rozruchu i szczytać parametry ? to niełaska :D , to moze trysnie wiedzą wtedy.
    ufoland
    Level 14  
    Uszkodzona była pompa, 2 wtryskiwacze i jeszcze ...