Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ekspres Saeco Odea Go SUP 0310 wymiana króćca wylewki

Jakub85 20 Feb 2012 10:29 6665 5
    Jakub85
    Level 10  
    Witam. Mam identyczny problem jak w tym zamkniętym wątku:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1717992.html

Chcę spróbować wymienić ten element, jednak na ekspresie jest bardzo mało śrub, myślę, że jest tam dużo zatrzasków i boję się, żeby czegoś nie popsuć.

Chciałbym prosić o jakąś pomoc i wskazówki jak można najprosciej to naprawić, może posiada ktoś jakiegoś service manuala lub inny schemat?

Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
    Wsparcie_Philips
    Level 10  
    Jakub85,

Nie zalecamy samodzielnego rozkręcania ekspresu. Najprostszym i najszybszym sposobem będzie udanie się do któregoś z autoryzowanych serwisów. Zapewni to szybką naprawę i dostępność części.

Jeżeli nie posiadasz aktualnej listy punktów serwisowych, mogę ją udostępnić droga e-mailową. W tym celu proszę o kontakt na adres podany poniżej.

Pozdrawiam,

Pomoc Techniczna Philips
    ------------------------------
    pomoc.techniczna(malpa)philips.com
    axdm56
    Level 12  
    Brawo brawo, saeco philips tylko czeka by zarobić na częściach, w końcu taki jest plan.
    A do kolegi, jeżeli miałeś kiedykolwiek styczność z naprawami, to nie bój się zacznij od odkręcenia zbiornika, ściągnięcia pokrętła z przodu i zaślepki wylewki, będą tam dwa torxy 10. Później specyficznym ruchem od tyłu ekspresu podważ obudowę, są duże szanse że nic nie złamiesz, nie bój się, raz się żyje. A jak nie to posłuchaj rady poprzednika i udaj się do autoryzowanego serwisu i zapłać piękna sumkę za naprawę. Raz już się na takie coś naciąłem, nigdy nie kończy się na jednej usterce :D
    krzysiek_d4
    Level 9  
    Witam.
    Identyczny problem - zrobiłem jak radził axdm56 doszedłem do momentu żeby "specyficznym ruchem od tyłu ekspresu " podważyć obudowę. Nie wiem którą część obudowy podważyć - górną czy boczną.
    Jeżeli można to proszę o obszerniejszy opis jak można zdemontować obudowę ekspresu.
    Muszę wymienić dwie części w ekspresie powyższy króciec i taki dolny króciec (z ruchomym zaworkiem) przez który wlewa się woda do zaparzacza.
    Z góry dziękuję za pomoc, Krzysiek.

Dodano po 24 [minuty]:

Witam ponownie.
    Udało mi się zdjąć obudowę - nawet nic nie złamałem.
    Pozostał problem gdzie można kupić takie króćce i jak wymienić ten drugi (dolny z zaworkiem).
    karol_73k
    Level 1  
    Witam!
    Podziwiam determinację i upór. Ja już bym dawno odpuścił.
    Mój ekspres (Saeco ale Royal) zawiozłem do naprawy. W kilka dni było po sprawie. Firma mała, na wsi, trochę się bałem ale panowie bardzo się starali, sporo doradzili.

Jak dobrze podpytasz to powiedzą co i jak na przyszłość samemu zrobić, gdzie dostać części itp. podsyłam link na ich stronę http://www.bicafe.pl

Pozdrawiam.
    krzysiek_d4
    Level 9  
    Witam.
    Dobra rada ale przy droższym ekspresie - a ten model jest najtańszy.
    W serwisie za przyjęcie "sprzętu" zażyczyli sobie 60zł - a gdzie koszt naprawy i cena części.
    Wymontowałem już oba uszkodzone króćce i próbuję kupić nowe.
    Podejrzewam że z kupnem będę miał większy problem niż z demontażem uszkodzonych części.
    Dziękuję i pozdrawiam, Krzysiek.