Witam mam grafik z ewidencją czasu pracy, dni ustawowo wolne (niedziele, święta itp.) są oznaczone kolorem czerwonym i x w komórce, formuła która to formatuje wygląda tak: komórka AV5 jest sformatowana właśnie na kolor czerwony i wstawiony x. Od pewnego czasu muszę pracować w niektóre niedziele, i po wpisaniu godzin w komórkę oznaczoną jako wolny dzień tracę w niej formatowanie :/, Jak zrobić żeby po wpisaniu liczby a nie x komórka taka zachowywała czerwony kolor i była nadal zliczana jako dzień wolny? Makra VBA raczej nie wchodzą w grę ponieważ arkusz jest używany na 32 i 64 bitowym systemie i miałem z nimi czasem problem. Excel 2007
Druga sprawa, mój dzień pracy to 12 godzin, czy jest możliwość zliczenia nadgodzin? To znaczy jeśli w komórkach będą wartości większe niż 12 to excel obliczy mi sumę nadgodzin? Na w miesiącu mam dwa dni po 14 godzin czyli 4 godziny nadgodzin jest jakiś sposób to policzyć?
=LICZ.JEŻELI(C6:AG6;$AV$5)
Druga sprawa, mój dzień pracy to 12 godzin, czy jest możliwość zliczenia nadgodzin? To znaczy jeśli w komórkach będą wartości większe niż 12 to excel obliczy mi sumę nadgodzin? Na w miesiącu mam dwa dni po 14 godzin czyli 4 godziny nadgodzin jest jakiś sposób to policzyć?