Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

szarpanie silnikiem daewoo tico 800cm3

szkudi1991 20 Lut 2012 17:11 2880 7
  • #1 20 Lut 2012 17:11
    szkudi1991
    Poziom 7  

    witam serdecznie wszystkich mam problem z swoim tico teraz wam opisze co się z nim dzieje kiedyś oddałem samochodzik do mechanika by naprawił mi hamulce i od razu by zobaczył czy jest wszystko ok no i hamulce zrobił jak ta lala ale powiedział mi ze muszę wymienić pompkę paliwa hmm na samą myśl aż mnie ciarki przeszły bo jak kiedyś wymieniałem w innym to sporo zapłaciłem ale jak spojrzałem ceny to następnego dnia znów zaprowadziłem samochodzik by ta pompkę wymienił.Pod wieczór mechanik dzwoni ze samochodzik gotowy to ja ze szczęścia po odebraniu pojechałem go zatankować i wracając do domku w trakcie wyprzedzania za.....biście mi szarpnął ale pomyślałem ze to nic takiego ujechałem nie więcej niż 0.5 km i zaczął mi gasnąc i szarpać jak dojechałem z nim tego samego dnia do mechanika to powiedział mi ze muszę wymienić przewody WN noto postanowiłem wymienić od razu świece przewody WN palec rozdzielacza kopułkę i cewkę.praca silnika się poprawiła ale szarpania pogorszyła i zauważyłem ze jeżeli silnik jest zimny i na ssaniu to działa bez zarzutu a jak się rozgrzeje to zaczyna się to co opisałem u góry i teraz was bardzo proszę powiedzcie mi co się może z nim dziać i jakie muszę podjąć kroki by go naprawić . pozdrawiam

    0 7
  • #3 20 Lut 2012 17:56
    szkudi1991
    Poziom 7  

    a jak mozna sprawdzic czy to napewno on

    0
  • #4 20 Lut 2012 18:07
    SAAX
    Poziom 14  

    Szczerze powiem że nie mam pojęcia. U mnie po prostu Tico nagle gasło, odpalałem jechałem dalej. Potem coraz częściej aż w końcu nie odpaliło. Na szrocie kupiłem cały aparat z modułem i kopułką za 40 zł. Do tej pory wszystko ok.

    0
  • #5 20 Lut 2012 18:28
    MałyMaro
    Poziom 10  

    Skoro, na starej pompie było ok a na nowej nagle auto kuleje to chyba wiadomo gdzie szukac przyczyny.
    Polecam podmienic na starą i zobaczyc.

    0
  • #6 20 Lut 2012 18:36
    SAAX
    Poziom 14  

    Pompka ma banalnie prostą budowę i jak siądzie to pod pompką jest odpowietrznik gdzie pluje olejem. Tym bardziej że odpalasz i na zimnym jest ok.

    0
  • #7 21 Lut 2012 09:05
    szkudi1991
    Poziom 7  

    no sprawdze ta pompke i dam wam znac

    0
  • #8 27 Lut 2012 22:28
    szkudi1991
    Poziom 7  

    no okazało sie ze jednak to był filtr paliwa który był pod samochodem koszt filtra 10 zł i 2 opaski ściskowe 3 zł razem 13 zł :) a no i chęć samodzielnej wymiany bezcenna

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo