Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jakie sa Wasze opinie o plycie ECS K7VTA3 ?

Jacck 28 Feb 2003 15:45 2494 17
    Jacck
    Level 26  
    Czy sprawdzi sie to w zestawie domowym na pare ladnych latek ?
    Zaleta jest to ze ma USB 2.0 (rev 5.0) i kosztuje ok. 320 zl.
    Czy bywaja jakies problemy z tym modelem plyty ?
    waldix

Level 18  
    Ja powiem w ten sposób. ECS moim zdaniem do domu to najlepszy wybór. Sam mam K7VZA i nie miałem z nią żadnych problemów, zapłaciłem 362 zł. Kolega kupił ASUSA nie pamiętam modelu ale mamy obaj ten sam czipset VIA KT133 i on też nie ma problemów. Tylko że on jest biedniejszy o 300 zł bo jego kosztowała 700 zł. Teraz nasze płyty są już stare podług nowych w sklepach. Kupując nową wydam znów ok.350 zł. i będę miał lepszą od niego i dopiero teraz wydam 700 zł. Tak że za tą cenę ECS-a nikt nie przebije.
    yaurent
    Level 23  
    Hej !
    Poleciłem tą płytę (rev 3.0)dwóm osobom i jak na razie nie ma żadnych niespodzianek ,jeżeli ta wersja ma już USB 2.0 to niewątpliwa zaleta. Można się też zastanowić nad ECS L7VTA ,która jest niewiele droższa ,a posiada także AGP8x i będzie chyba lepiej spełniać aktualne wymagania. Trzeba by jednak wcześniej sprawdzić na necie ,czy nie ma doniesień o kiepskiej stabilności itp.
    DukE
    Level 20  
    Posiadam ta plytke od jakichs 2-3 miesiecy i narazie sprawuje sie bardzo dobrze i nie zanosi sie na to zeby sie cos zmienilo ;) Jak dla mnie jest to najbardziej trafny wybor sposrod plyt o podobnych mozliwosciach ,do tego zintegrowany modem i dzwiek
    iNTELL
    Level 30  
    Aja kupiłem tą płytę i mi padła, później po wymianie znowy padła, i jeszcze raz później padła i oddali kase, a jak se kupiłem asusa to jestem z niego naprawdę zadowolony (ECS to płyta do kompa w biurze, albo do kompa służącego tylko i wyłącznie do internetu) Takie jest moje zdanie.
    DukE
    Level 20  
    iNTELL ale wydaje mi sie ze plyta nie padla z winy producenta ani konstruktorow ,tylko cos musialo byc nie tak skoro tyle razy padla (pewnie z tego samego powodu) i chcialbym wiedziec czemu twierdzisz ze to plyta do biura czy internetu ?? plyta jaka by nie byla kazda nadaje sie tak samo do internetu
    MaKaR
    Level 12  
    a ja mam tą płytke i nie polecam ciągłe zwisy mała stabilność
    Locco
    Level 12  
    płyta dobra tyle że żeby podłaczyć coś po te usb musiałem pszeflaszować bios
    jozefg
    VIP Meritorious for electroda.pl
    A ja wczoraj kupiłem K7VTA3, zainstalowałem z A. 1600+ i na razie jest OK.
    SPEAKERS_XP
    Level 24  
    Mam ta plyte od jakis 4miesiecy wesja z lanem i raidem!!!I chodzi super!Skladam sporo komputerow i wszystkie jakie zlozylem na k7vta3 (ok. 5) dzialaja bardzo dobrze, kolega ma drozsza plyte gigabyte'a i dziala wyraznie gorzej mimo tej samej pozostalej konfiguracji. Pozdr
    Vanpoor
    Level 12  
    Sam posiadam ECSa, co prawda inny model, ale jestem maxymalnie zadowolony. Tania, stabilna i dobrze wyposażona (K7S5A). Od czasu do czasu składam też ludziom rózne kompy i przeważnie na płytach tej firmy (3 szt. K7VTA3). Jest tez wersja z RAIDem ale nie mialem okazji sprawdzać. Kumple ze sklepu komputerowego też chwalą te płyty. Jest jednak jeden warunek: ZERO PODKRĘCANIA. Nie mówie ze nie da się ale stąd mogą się brać różne dziwne zjawiska... Więc polecam jeszcze raz dla uzytkowników z głową;)
    keelozz
    Level 12  
    Jestem rownie szczesliwym posiadaczem modelu k7s5a. Z forum www.ocworkbench.com/ecs sciagnalem bios przerobiony przez niejakiego Cheepomana. Pozwala podkrecic fsb nawet do 200MHZ (ale nie polecam, chyba ze po podniesieniu napiecia i zamontowaniu chlodzenia wodnego:))Mój Athlon 1700+ chodzi stabilnie na 147/147 czyli tak jak 2000+ :D.
    Jednak z tego co slyszalem ecs jest zwiazany z SIS-em umowa i dostaje najlepsze chipy wlasnie z tej firmy. Co nie oznacza ze plyty oparte na innych chipsetach sa gorsze ;)
    Bolo
    Level 12  
    Od półtora roku jade na K7S5A dałem za nią grosze i do dzisiaj jade.Komp praktycznie urzywany jest nonstop.Nigdy nie miałem ani jednego problemu.Niezamierzam jej zmieniać ponieważ w 100% spełnia moje oczekiwania.Jezeli faktycznie w przyszłości wynikną jakies problemy z powodu płyty to ją zmienie,ale jak na razie jest ok.

Wniosek jest taki że dla moich potrzeb,jezeli te półtora roku temu kupił bym cos drogiego,to niepotrzebnie utopił bym kupe kasy.Bo robił bym na kompie dokładnie to samo.
    Maciej B
    Level 14  
    Od prawie roku cieszę się płytą K7VTA3 v.2.0 i jestem z niej zadowolony. Wszystko chodzi bez problemu. Jest Oparta na Chipie Via KT266A i VT8233. Wrzuciłem w nią Durona 1000 i 128 MB RAM 266DDR. Za grafike odpowiada Gf2 MX400 64MB TV. Teraz przydało by się coś więcej (np więcej ramu) ale co do dotychczasowej pracy płytki nie mam rzadnych zastrzeżeń. Oby tak dalej.
    Storm
    Level 2  
    JA MA JA OD 4 MIESIĘCY PROCKA ATHLON 1700+ PODKRĘCONY NA 1800+ PAMIĘCI 512MB TWINMOS I SMIGA NIEZLE!!!!!!!!
    ajni
    Level 20  
    A ja mam odmienne zdani nie polecam. Jak trafisz dobrze to masz szczęście jak nie to będzie się wieszać tak często jak może. W kilku serwsach powiedzieli mi, że ECS-y to dobre płyty oprócz K7VTA3 i jakieś innej. Ja polecam K7S6A ma te bajery co ta powyżej + inne. paramerty możesz zobaczyć na www.ecs.com.tw/ .Ja dałem za nią 280 zł i działa super. :D
    garden2k
    Level 13  
    K7VTA3 oznakowanie jakie stosuje ECS dla linii płyt głównych wyposażonych w najnowsze chipsety Via może wprowadzać małe zamieszanie. Generalnie K7VTA3 to oznaczenie płyt wyposażonych właśnie w w/w chipset. Wersja chipsetu z jakim mamy do czynienie oznaczana jest pierwszą cyfrą po nazwie czyli np. K7VTA3 3.x (dla Via KT333). Na końcu mamy wersję płyty w ramach danego chipsetu: np. K7VTA3 3.1.
    AzazaeL
    Level 2  
    Płyta jest według mnie bardzo dobra, działa bez zarzutów.