Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

neostrada --> livebox TPSA --> Linksys ADSL WAG54GS WiFi --> laptop po

Tomek Mazur 21 Feb 2012 13:17 3101 5
Wago
    Tomek Mazur
    Level 10  
    Witam,

w domu posiadam livbox'a TPSA. Laptop, PC't, tel. kom. w obrębie domu łączą się z livebox'em po WiFi.
    150 metrów za domem ma warsztat do którego podciągnąłem kabel LAN z czerwonego gniazda w livebox'ie. W warsztacie internet po kablu działa prawidłowo.

Jednak w warsztacie chciałbym mieć WiFi. Czy jeśli w warsztacie na końcu kabla LAN podłączę router Linksys ADSL WAG54GS to WiFi będzie działać?

neostrada --> livebox TPSA --> Linksys ADSL WAG54GS WiFi --> laptop po
  • Wago
  • Wago
    Tomek Mazur
    Level 10  
    Dzięki za błyskawiczną odpowiedź.
    Zatem jeszcze jedno krótkie pytanko. Czy Linksys ADSL WAG54GS wymaga szczególnej konfiguracji? Czy wystarczy włączyć DHCP.
    szutokan
    Level 14  
    dhcp wyłącz,
    skrętkę wpinasz w port LAN i będzie działać.
    jimasek
    Moderator of Networks, Internet
    Tomek Mazur wrote:
    Czy Linksys ADSL WAG54GS wymaga szczególnej konfiguracji? Czy wystarczy włączyć DHCP.

Sprawdź jaki masz adres IP na Linksys-ie aby nie było konfliktu z liveboxe-m (192.168.1.1).
    jabrob
    Level 13  
    Sprawdź jaki masz adres IP na Linksys-ie aby nie było konfliktu z liveboxe-m (192.168.1.1).

Witam, nie powinno być konfliktu IP, podłączyłem w ten sposób Thomson z D-linkiem i miałem internet z obydwu routerów. ps. Thomson nie skonfigurowany pod neostradę z powodu braku "polskiego" firmware.