Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Multiswitch Opticum nie przepuszcza sygnału z rejestratora

telmunia 23 Lut 2012 11:40 1875 2
  • #1 23 Lut 2012 11:40
    telmunia
    Poziom 2  

    Witam wszystkich,
    Problem, z którym nie mogę sobie poradzić to podłączenie istniejącej instalacji CCTV do instalacji RTV za pomocą multiswitcha Opticum 5/8. Zastosowałem modulator Signal, do którego podpiąłem na wejściu sygnał z rejestratora a wyjście do multiswitcha bez stosowania dodatkowych wzmacniaczy. O ile sygnał z kamer po podpięciu bezpośrednio do modulatora odbiornika TV jest, to po podłączeniu multiswitcha całkowicie zanika.
    I stąd moje pytanie - czy powinienem zastosować jeszcze wzmacniacz sygnału, czy raczej go osłabić? Będę wdzięczny za pomoc.
    Nadmienię jeszcze, że interesuje mnie tylko obraz już podzielony, który wychodzi z rejestratora. Podgląd poprzez sieć LAN działa bez zarzutu, intalacja Sat na multiswitchu także.
    Pozdrawiam wszystkich,
    Piotr

    0 2
  • Pomocny post
    #2 23 Lut 2012 13:24
    kreslarz
    Poziom 35  

    Czy do multiswitcha był wcześniej podłączony sygnał TV naziemnej? Jeżeli tak, to w jaki sposób został zsumowany z sygnałem modulatora? Jeżeli nie, to nie wiadomo, czy tor naziemny w tym multiswitchu jest sprawny. Można w tor naziemny podłączyć dowolną antenę TV i sprawdzić, czy w telewizorach jest to prawidłowo odbieralne.
    Poziom sygnału z modulatora Signal wynosi około 70-75 dB/uV, więc nie może być za duży. Switch ma maksymalny poziom sygnału naziemnego 84 dB/uV, więc nie tu jest problem.

    0
  • #3 23 Lut 2012 14:19
    telmunia
    Poziom 2  

    Dziękuję za szybką odpowiedź. Jutro gdy tylko będę w domu to podłączę antenę naziemną i sprawdzę sygnał przesyłany przez multiswitch. Faktycznie mogłem od tego zacząć. Jutro dam znać. Pozdrawiam. Piotr

    0
  Szukaj w 5mln produktów