Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault megane coupe nie dmucha do środka nawiew

lelo1982 23 Feb 2012 19:16 7636 15
    lelo1982
    Level 11  
    Witam jak w temacie nie dmucha nawiew wystarczająco mocno.Wiele razy to czytałem o niedziałającej dmuchawie u mnie było to samo elektrycy kombinowali raz chodziło raz nie .W końcu jeden powiedział ze to pewnie silnik wentylatora , wiec kupiłem używany ale od scenika wyglądał silnik identycznie nie ma to chyba znaczenia podłączyłem po zmianie wtyczki zamontowałem całą dmuchawę (jest przy tym roboty bo mam z klimą ) i co dmuchawa kreci się a do środka prawie nic nie dmucha szyby parują strasznie. Mam już dosc tyle czasu na skrecenie tego poświeciłem i nic .Powiedzcie czego to wina ?Mogli elektrycy cos w środku w aucie przy nagrzewnicy porobić czy przy sterowaniu nawiewem że to powietrze nie dochodzi z odpowiednią siłą czy macie jakis pomysł?? Dodam że filtr pyłkowy jest okey ??Pomocy bo nie da sie jeździć teraz wilgotność taka że masakra . Z góry dzięki i pozdrawiam .
    jabrob
    Level 13  
    Znajomy kupił R19 w której to, gotowało mu wodę w układzie, okazało się że wentylator chłodnicy kręci się w odwrotną stronę, zamienił kable i jest OK. Być może i w twoim aucie jest podobnie, że przewody dmuchawy ktoś źle podłączył.
    lelo1982
    Level 11  
    nie wentylator dmucha ok jak patrzyłem przy rozkręconej obudowie dmucha mocno ale jak skręciłem cały kanał powietrzny to do środka auta ledwo co dochodzi powietrze , więc może coś w środku pod deską rozdzielczą jest nie tak i te powietrze idzie nie tam gdzie trzeba .Może ktoś tak miał czekam na propozycje.
    Anonymous
    Anonymous  
    pawel380V
    Level 19  
    Nie kupiłeś czasem wentylatora od anglika (mają odwrotnie łopatki ustawione).
    lelo1982
    Level 11  
    Motronic wrote:
    Zapchany filtr przeciwpyłkowy
    kolego czytaj uważnie filtr jest ok a kopiłem od anglika ale łopatki przełożyłem od mojego silnika no i mówię że dmucha ok tylko jak poskręcam to nic do środka nie dmucha .
    Anonymous
    Anonymous  
    lelo1982
    Level 11  
    Motronic wrote:
    To zobacz czy sie kręci w swoją stronę, łopatki mają zabierac powietrze od strony wewnętrznej

Stary przecież mówię Ci że kręci się w odpowiednią stronę dmucha oke no zrozum wreszcie nie pisz niepotrzebnych postów :|a zreszta każdy silnik lręci sie w jedną strone po to anglicy zrobili łopatki w drugą strone bo po drugiej stronie jest silnik :D
    Anonymous
    Anonymous  
    lelo1982
    Level 11  
    Nie jest inny silnik wygląda identycznie tylko podłączenie znaczy wtyczka inna więc zmieniłem z mojego. Z elektryki jest okey pisałem już w pierwszy poście i co dalej ??
    Anonymous
    Anonymous  
    adam.p123
    Level 19  
    może masz w jakiś sposób zapchane albo zdławione kanały??
    Anonymous
    Anonymous  
    lelo1982
    Level 11  
    Hm jak przypominam sobie to w środku w komorze jest popielata taka jakby strumienica żeby właśnie nie wiało na ten regulator i kieruje strumień powietrza właśnie w dół do komory kabiny ale ok sprawdzę jutro ale mówię jak cała komora była rozkręcona to silnik dmuchał także nie wiem o co kaman
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Anonymous