Witam! Posiadam kolumnę głośnikową (chyba) DYNAMIC AUDIO pro poly series 1901. Mam duży głośnik ale bez tej osłony na magnes
czy on może jeszcze działać czy trzeba go naprawić?
I drugie pytanie , czy mogę ją podłączyć do subwoofera tracer
trg-5s-1500 a3
To jest kopułka i zapobiega ona dostawaniu się kurzu Jeżeli głośnik nie jest spalony to będzie chodził i możesz go podłączyć do tego subwoofera ale dużo z tego nie wyciśniesz bo wzmacniacz w tych głośniczkach ma pewnie kilka W
Głośnik pracował u brata w samochodzie, jako nagłośnienie. Był w bagażniku. Trochę stał w garażu(przewiewnym garażu) ale woda się nie dostawała. A subwoofer ma 150 w(też chyba)
zdjęcie tabliczki
zbytnio się nie znam, więc pytam Was.
Dodano po 35 [minuty]:
Czy ktoś pomoże?
Dodano po 25 [minuty]:
Tak dla wyróżnienia. Czy taką kopułkę można zrobić samemu? Z jakiego materiału powinna być? Czy subwoofer nie spali się przy niej i dwóch głośnikach 4Ω 4W?
EDIT
Podłączyłem pod subwoofer. Na połowie regulatora dopiero dobrze słychać dźwięk. Nutkę puściłem z telefonu.
Ten przełącznik jest do podbicia/obniżenia tonów wysokich ten subwoofer wątpię żeby miał 30w no ale okey jeżeli głośnik w subwooferze ma 4ohm to możesz podłączyć od 4ohm wzwyż najlepiej jak byś wiedział jaki jest w nim wzmacniacz
3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
(Ω,W...)
(dj-MatyAS)
goldstar gsa-9320 amplifier. On chyba ma ze 600 wat.
Dokładnie 630W, ale poboru. Jeżeli pracuje w klasie A to będzie miał nie więcej jak 100-150W na kanał dla 4Ω co nie zmienia faktu że jest lepszy niżeli ten subwoofer.