Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Unitra AT9100 - prawy kanal nawala

pluton_14 28 Gru 2004 20:47 1038 4
  • #1 28 Gru 2004 20:47
    pluton_14
    Poziom 13  

    Witam mam brablem z tym amplituderem . Kumpel mi go podzucil zebym zobaczyl na niego mowil ze prawy kanal nie dziala po krotkim poruszaniu kablem zaczal dzialac , ale dalej prawy kanal jest "ospaly" na basy i co przez to idze cichszy, zeby oba kanaly graly rowno musze dawac balans na 3 na prawy. Co to moze byc, Filtry? Nie znam sie az tak dobrze na tym, a i czy moglbym to sam naprawic(kondesator czy cewke wymienie).
    A i jeszcze czasami ma takie "harkniecie" , tez da sie to jakos napawic.



    Dzkieki za odpiwedz!!!


    Pzdr. Pluton

    0 4
  • #2 28 Gru 2004 21:29
    janek11389
    Poziom 42  

    Witam! Ustaw balans na środek, puść jakąś muzykę, albo generator i weź miernik, ustaw go na napięcie zmienne, albo oscyloskop, jeżeli posiadasz i przeleć się po stopniach, zaczynając od tyłu, czyli głośników i porównaj napięcia tego sygnały, miedzy dwoma tymi kanałami, a na pewno dojdziesz, w którym stopniu jest różnica.
    Pozdrawiam

    0
  • #3 29 Gru 2004 00:22
    livekiller
    Poziom 16  

    zamień kanały między koncówką a przedwzmacniaczem, przynajmniej będziesz wiedział gdzie szukać problemu, czy w koncowce czy w przedwzmacniaczu, jesli bedzie grało słabiej na ten sam kanał to wina końcówki, jesli bedzie grało słabiej na drugi kanał to wina przedwzmacniacza.

    0
  • #4 29 Gru 2004 17:44
    Mietek Woźniak
    Poziom 17  

    może masz isostaty niekontaktujące, psiknij wd40 jak basy obcina to sprawdź kondensatory sprzęgające w przedwzmacniaczu ale najpierw faktycznie lepiej zrób to co koledzy mówią.

    0
  • #5 30 Gru 2004 01:31
    waho
    Poziom 10  

    ja cos podobnego mialem jak mi zwrotnic padła w głosniku do sredniego glosnika, wymiana zwrotnicy pomogła :]

    0