Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Logowanie i WYŁĄCZANIE komputera

przemo200 26 Feb 2012 16:32 1310 6
  • #1
    przemo200
    Level 9  
    Witam ma 2 problemy mam nadzieję że mi pomożecie:

    1. Podczas włączania komputera system nie prosi o hasło tak jak by nie było ustawione(a jest). O hasło pyta tylko kiedy się wyloguje, przełączę użytkownika lub wybudzę komputer. Próbowałem różnych rzeczy: zakładem drugie konto i zmieniałem sposób logowanie z tego gdzie się wpisuje samo hasło do tego gdzie się podaje nazwę użytkownika i hasło. Ale i tak zawsze loguje się na to pierwsze.



    2. Długi czas WYŁĄCZANIA komputera. Kiedy chcę wyłączyć komputer to po kliknięciu Start>wyłącz komputer muszę czekać jakieś 10 min na pojawienie się okna a potem 15 minut aż komputer się wyłączy, start>wyloguj działa normalnie. Problem zaczął się kiedy ściągnąłem jakiś zainfekowany plik (chyba trojan). Skanowałem komputer kilka razy avastem, najpierw kilka razy normalnie a potem chyba 2 podczas włączania. To co wykryło usunąłem. Naprawiałem też rejestry programem ccleaner.

    PS. Aha i jeszcze podczas włączania komputera pojawia się pulpit i ikony potem jakaś sekunda ciemności i ikony się od nowa ładują ale dzieje się to tylko na początku potem już wszystko nrmalnie.

    Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam przemo.
  • #2
    krzysiu9149
    Level 2  
    jak jest taka możliwośc to wykonaj przywracanie systemu z wcześniejszych dni przed awarią.
  • #3
    przemo200
    Level 9  
    niestety nie ma takiej możliwości
  • Helpful post
    #4
    krzysiu9149
    Level 2  
    Spróbuj skanerem antywirusowym online
  • Helpful post
    #5
    RADU23
    Moderator of Computers service
    Wykonaj skan przy pomocy Malwarebytes i Spybot. Pousuwaj znalezione robaki.
  • Helpful post
    #6
    Bródka

    Level 41  
    przemo200 wrote:
    1. Podczas włączania komputera system nie prosi o hasło tak jak by nie było ustawione(a jest). O hasło pyta tylko kiedy się wyloguje, przełączę użytkownika lub wybudzę komputer. Próbowałem różnych rzeczy: zakładem drugie konto i zmieniałem sposób logowanie z tego gdzie się wpisuje samo hasło do tego gdzie się podaje nazwę użytkownika i hasło. Ale i tak zawsze loguje się na to pierwsze.


    Masz włączone automatyczne logowanie
    Klawisz Windows + R i w okienku ktore sie pojawi wpisz
    Code:
    control userpasswords2
    i zaznacz "Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło"

    przemo200 wrote:
    2. Długi czas WYŁĄCZANIA komputera. Kiedy chcę wyłączyć komputer to po kliknięciu Start>wyłącz komputer muszę czekać jakieś 10 min na pojawienie się okna a potem 15 minut aż komputer się wyłączy, start>wyloguj działa normalnie. Problem zaczął się kiedy ściągnąłem jakiś zainfekowany plik (chyba trojan). Skanowałem komputer kilka razy avastem, najpierw kilka razy normalnie a potem chyba 2 podczas włączania. To co wykryło usunąłem. Naprawiałem też rejestry programem ccleaner.

    PS. Aha i jeszcze podczas włączania komputera pojawia się pulpit i ikony potem jakaś sekunda ciemności i ikony się od nowa ładują ale dzieje się to tylko na początku potem już wszystko nrmalnie.

    Zeskanuj program antywirusem np eset, kaspersky i do tego skanowanie programem Spybot Search & Destroy z najnowszą bazą danych
  • #7
    przemo200
    Level 9  
    dzięki koledzy pomogło