Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

LG-BD660 i Samsung LE32R51BX nie działa HDMI (patrz film)

petrumi 26 Feb 2012 19:02 4565 1
    petrumi
    Level 2  
    Witam, to mój pierwszy post więc witam wszystkich. Mam nadzieje że opiszę problem i zrobię to w odpowiednim miejscu.
    Od kilku lat jest ze mną mój pierwszy LCD - Samsung LE32R51BX. TV działa bez zarzutu. Podłączałem do niego przez jedyne wejście kilka różnych urządzeń (oczywiście osobno) - PS3, WD TV HD, dekoder SAT Vectra.

Ostatnio kupiłem LG-BD660 żeby dzieciom puszczać DVD/BD. Po podłączeniu tych dwóch urządzeń działały bez problemu przez jakiś miesiąc. Potem (prawdopodobnie po upgradzie firmware) dzieje się coś takiego:

http://www.youtube.com/watch?v=beJtGPluqwY

Sprzęt reklamowałem w EURO AGD ale wróciło z diagnozą że jest OK. I faktycznie - po podłączeniu do Panasonica tx-p50g10 tym samym kablem HDMI (nie 1.4) LG działa bez zarzutu.

Myślałem że to wina kabla. Sprawdziłem na 1.4 - to samo.
    Ponownie podłączyłem PS3 do tego TV i puściłem film BD - działa.
    Także nie za bardzo mam pomysł co się zepsuło - sprawdziłem różne konfiguracje i nie wiem czy to wina LG czy może Samsunga.

Szukałem pomocy w sieci ale bez rezultatu.
    Czy może Wy macie jakiś pomysł?
    pir_o2
    Level 15  
    Oglądając filmik przyszło mi do głowy, że TV nie akceptuje rozdzielczości ustawionej na odtwarzaczu. Jak rozwiązać ten problem, podano na stronie 9 papierowej instrukcji BD: Przy wysuniętej tacce nacisnąć STOP na więcej niż 5 sekund.