Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

asus eee pc 1008p jaką obudowę w zastępstwie ?

Fellini70 29 Feb 2012 13:33 2282 1
    Fellini70
    Level 11  
    Witam, posiadam ww sprzęt,jest na gwarancji ale niestety obudowa jest pęknięta w miejscu zamykania notebooka. Mam pytanie do znających temat : czy jest możliwość zmiany obudowy tak aby przenieść wszystkie wnętrzności do innego modelu oczywiście eee pc. Szukam oryginalnej obudowy z jakiegoś demontażu ale nie mogę nigdzie znaleźć, stąd pomysł przełożenia matrycy oraz innych podzespołów do być może pasującej z innego modelu.
    daavid117
    Level 42  
    Nigdy nie wiadomo, czy od innego modelu będzie pasować. Ba! Czasem zdarzają się różne obudowy w obrębie tego samego modelu (tylko np z różnymi płytami głównymi). Po przełożeniu jednak gwarancja "mówi pa pa". Chyba, że przełożyłby to ktoś kto poukłada wszystko identycznie jak oryginalnie. Inaczej w razie naprawy gwarancyjnej zorientują się, że coś tu było grzebane i wycenią naprawę (patrz wręcz całość).

Prostsze, ale duuużo droższe wyjście? Wyślij do serwisu producenta - wycenią Ci i naprawią, ale licz się z ogromnymi kosztami. Nie wiem czy nie wyniesie to niewiele mniej niż wartość laptopa w ogóle.