Witam. Posiadam starego pc'ta ale to tylko tymczasowo, ponieważ w nowym laptopie padła matryca (inwerter) ale przejdźmy do tematu. W moim starym PC strasznie przecina flash, w tym filmy na yt oraz zwykłe gierki online (nie wymagające shockwave) na youtube filmy muszę zmniejszać do jakości 240p bo na 360p strasznie mi ścina, nie mówiąc już o jakości 720p. Problem jest w tym, że to chyba wina słabego pc, tutaj macie mój sprzęt:
System: Windows XP Professional SP3
Procesor: Intel(R) Celeron(R) 2.40GHz
Pamięć RAM: 224MB
Karta graficzna: SiS 650 (32mb)
Ludzie! Próbowałem już wszystkiego, szukałem na różnych forach nawet tych zagranicznych i nie znalazłem żadnego rozwiązania. Zmniejszałem nawet rozdzielczość w komputerze z 1024x768 na 640x480 i to pomogło ale ciągle przecina. Próbowałem z 640x480 obniżyć nawet do 320x240 ale wtedy filmy w ogóle się nie odtwarzały. Czy macie jakieś pomysły aby przynajmniej troszeczkę poprawić sytuację z tymi filmikami? By tak strasznie nie przecinało? Przeglądarki jakiej używam to Mozilla Firefox ale nie ta najnowsza, ponieważ na najnowszej jeszcze gorzej przecina.
Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.
System: Windows XP Professional SP3
Procesor: Intel(R) Celeron(R) 2.40GHz
Pamięć RAM: 224MB
Karta graficzna: SiS 650 (32mb)
Ludzie! Próbowałem już wszystkiego, szukałem na różnych forach nawet tych zagranicznych i nie znalazłem żadnego rozwiązania. Zmniejszałem nawet rozdzielczość w komputerze z 1024x768 na 640x480 i to pomogło ale ciągle przecina. Próbowałem z 640x480 obniżyć nawet do 320x240 ale wtedy filmy w ogóle się nie odtwarzały. Czy macie jakieś pomysły aby przynajmniej troszeczkę poprawić sytuację z tymi filmikami? By tak strasznie nie przecinało? Przeglądarki jakiej używam to Mozilla Firefox ale nie ta najnowsza, ponieważ na najnowszej jeszcze gorzej przecina.
Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.