logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szybszy internet. Program wwwspeeder. Czy mogę zmienić DNS-y?

mruwa 30 Gru 2004 13:06 3637 5
REKLAMA
  • #1 1097494
    mruwa
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    slyszalem o programie wwwspeeder (czy jakos tak:p), ktory poprzez zmiane serwera dns przyspiesza ładowanie stron www. Jestem za NAT-em, a co za tym idzie mam juz przypisane adresy serwerow dns. Nie wiem czy moge zmieniac te serwery na (byc moze) szybsze. z gory dziekuje. oczywiscie sluze dodatkowymi informacjami
  • REKLAMA
  • #2 1097713
    galaxy_938
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    mruwa napisał:
    slyszalem o programie wwwspeeder (czy jakos tak:p), ktory poprzez zmiane serwera dns przyspiesza ładowanie stron www. Jestem za NAT-em, a co za tym idzie mam juz przypisane adresy serwerow dns. Nie wiem czy moge zmieniac te serwery na (byc moze) szybsze. z gory dziekuje. oczywiscie sluze dodatkowymi informacjami

Powiedz mi czy jak zainstaluje jakis program to mi z kazy będzie jechać 30Mb/s ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1097767
    djgasiu
    Poziom 13  
    Kolega się pyta a Ty mu dogryzasz... nieładnie :-/

Faktycznie jest program wwwspeeder. Ma w swojej bazie adresy serwerów DNS i po testach (pingi) pokazuje który jest w tej chwili najszybszy. Można też dodawać/usuwać adresy.
    Jak najbardziej możesz zmienić DNSy na inne niż dostałeś od dostawcy netu. Jeśli jakiś adres nie będzie działał (strony nie będą się wczytywały) poprostu zmienisz na inne z listy lub powrócisz do starych.
    Często używałem tego programu w czasie gdy miałem dostęp do netu przez LAN pewnej firmy bo ich serwer DNS był... Teraz na Neo na szczęście nie muszę go używać.

:-)
  • REKLAMA
  • #4 1099354
    mruwa
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    ok dzieki o to mi chodzilo dzieki Djgasiu
  • REKLAMA
  • #5 1099771
    szczawik
    Poziom 2  
    no tak ale mozna jeszcze kupic routera (kosztowna rzecz)wtedy to speeda daje :)
REKLAMA