Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mitsubishi canter 3.0 tdi tryb awaryjny

szybki120 08 Mar 2012 21:57 5560 7
    szybki120
    Level 10  
    Panowie ma może ktoś opis błędów do cantera, bo z tych co znalazłem to coś mi niepasi, a dokładnie to problem jest taki, że silnik nie wkręca się powyżej 2000 i świeci się czerwony check; błędy które odczytałem to 11. 15. 23. 26. 66 Prosze o jakąś pomoc.
    szybki120
    Level 10  
    Kolego te błędy odczytałem za pomocą błysków lampki check i złączek pod deską a odnośnie złącza OBD to się nie udało bo ma tylko dwa piny 1 i 7 a oprucz tego ma jeszcze jedno złącze takie jak w japońcach ale nie mam czym tego podłączyć jeśli masz jakieś pomysły to prosze o pomoc
    RadzyńPodlaskiCanter
    Level 12  
    Tylko Star Diagnose prawdę Ci powie , ale i to nie zawsze ....jaki to model Cantera ?
    Rolandos
    Level 19  
    Jak OBD ma tylko dwa piny to zapomnij o SD. SD zrobisz tylko Euro 4 i w górę. Dwu pinowe OBD tylko MUT-2 lub 3
    RadzyńPodlaskiCanter
    Level 12  
    Masz rację, ale np. SD pokazuje wszystkie problemy z pompą wtryskową Euro 3.....mamy co kilka dni zamówienia na przepływomierz powietrza ( tak czytają wszystkie nieserwisowe kompy ), w rzeczywistości jest w w 99% co innego....pozdrawiam.
    szybki120
    Level 10  
    Koledzy mi to wygląda na pompe wtryskową więc ją wymontowałem i teraz pytanie kto robi pompy zexela chodzi mi o diagnoze co jest w pompie uwalone
    Rolandos
    Level 19  
    RadzyńPodlaskiCanter wrote:
    masz rację ale np. SD pokazuje wszystkie problemy z pompą wtryskową Euro 3.....mamy co kilka dni zamówienia na przepływomierz powietrza ( tak czytają wszystkie nieserwisowe kompy ) , w rzeczywistości jest w w 99% co innego....pozdrawiam

Racja kolego, to najczęściej występujący błąd,a wina leży po stronie układu doładowania:)
    szybki120
    Level 10  
    A więc tak jak mówiłem: błąd 11 to uwalony ster w pompie, po wymianie wszystko wróciło do normy.