Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Indukcja starcie Amica PI 8600TF vs. MASTERCOOK I4DE95ZS

nagly1 09 Mar 2012 07:49 2052 2
    nagly1
    Level 2  
    Witam serdecznie,

szukam dużej plyty indukcyjnej, na placu boju pozostały dwie wymienione w tytule - cena zbliżona, a parametry? Cóż, tu właśnie prośba do Państwa - która jest lepsza? Dizajnersko bardziej przekonuje mnie Amica, funkcji też ma więcej sądząc po opisach, ale tak na prawdę nie wiem na co mam zwracać uwagę. Proszę o wypowiedzi, którą mam wybrać podparte argumentami.

Pozdrawiam
    patryk260983
    Level 19  
    Parametrowo lepsza Amica. Bardzo przydatna funkcja automatycznego zagotowania no i funkcja Bridge, pomostowa między dwoma polami, a masz tam aż 5 pól więc więcej możliwości, Mastercook ma tylko 4, w tym już pole bridge.Obie płyty mają timer, ale skłaniałbym się ku Amice.
    Wybierz tą, która Tobie bardziej się podoba i będzie według Ciebie funkcjonalna. W tym przedziale cenowym jakość obydwu będzie podobna.
    nagly1
    Level 2  
    Dzięki, wybrałem ostatecznie Mastercooka. Co do tego, że ma on 4 pola to nie dokońca - to duże pole po lewej może byc podzielone na dwa pola - więc uzyskujemy wtedy 5 pól tak jak w Amice i o taką liczbę pól mi chodziło. Jeśli w Amice skorzystam z funkcji Bridge wychodzi na to samo - jedno duże pole + 3 mniejsze.