Witam. Kilka dni temu drukarka na ekranie wyświetliła komunikat:
Drukarkę rozebrałem i wyczyściłem. Błąd pampersa skasuje dopiero po złożeniu.
Jednak postanowiłem rozebrać ją na części pierwsze, ponieważ coś cicho skrzypiało, chciałem też dokładnie przyjrzeć się podajnikowi papieru. Gdy już wyczyściłem rolki i składałem drukarkę natknąłem się na mały problem (fot. poniżej).
Sprężynka powyżej znajdowała się w zaznaczonym poniżej na zdjęciu miejscu.
Sprężynkę zauważyłem już przy wyjmowaniu rolki z papierem.
Gdy przekręcam silniczkiem (czyszczenia głowicy) jest wszystko w porządku, tzn. (widać, że głowica jest czyszczona prawidłowo, odciąga tusz, unosi się).
I teraz pytanie. Gdzie mam założyć tą sprężynke i w jaki sposób ?
Dotychczas rozkręcałem wiele drukarek hp, nigdy nie miałem problemu ze złożeniem itp. A Rozkręcam dopiero drógą drukarkę Canona (po ip1900). Ogólnie drukarka ma prostą konstrukcje, ale jak widać mała sprężynka to w tym przypadku niemały problem.
Pozdrawiam
Dodano po 4 [godziny] 10 [minuty]:
Czy pytanie jest aż tak banalne, że nikt nie chce na nie odpowiedzieć ?
Quote:Pochłaniacz atramentu jest prawie pełny. Naciśnij OK, aby kontynuować drukowanie. Skontaktuj się z punktem serwisowym.
Drukarkę rozebrałem i wyczyściłem. Błąd pampersa skasuje dopiero po złożeniu.

Jednak postanowiłem rozebrać ją na części pierwsze, ponieważ coś cicho skrzypiało, chciałem też dokładnie przyjrzeć się podajnikowi papieru. Gdy już wyczyściłem rolki i składałem drukarkę natknąłem się na mały problem (fot. poniżej).

Sprężynka powyżej znajdowała się w zaznaczonym poniżej na zdjęciu miejscu.

Sprężynkę zauważyłem już przy wyjmowaniu rolki z papierem.

Gdy przekręcam silniczkiem (czyszczenia głowicy) jest wszystko w porządku, tzn. (widać, że głowica jest czyszczona prawidłowo, odciąga tusz, unosi się).
I teraz pytanie. Gdzie mam założyć tą sprężynke i w jaki sposób ?
Dotychczas rozkręcałem wiele drukarek hp, nigdy nie miałem problemu ze złożeniem itp. A Rozkręcam dopiero drógą drukarkę Canona (po ip1900). Ogólnie drukarka ma prostą konstrukcje, ale jak widać mała sprężynka to w tym przypadku niemały problem.
Pozdrawiam
Dodano po 4 [godziny] 10 [minuty]:
Czy pytanie jest aż tak banalne, że nikt nie chce na nie odpowiedzieć ?