Witam.
Mam problem z binem do tego tv.
Gdy załaduję pamięć czystą,odbiornik startuje i na ekranie jest śnieg,wyświetla się MENU programowania.
Oczywieście nie znajduje stacji, ponieważ nie jest ustawiony w opcjach rodzaj tunera.
Nawet gdy poustawiam wszystko w opcjach,nie mogę poradzić sobie
z przesunięciem OSD na odpowiednie miejsce.
Jest to dość porządny odb.z kineskopem RCA 29cali, 2xeuro,gniazdo słuchawkowe i svhs,wejscia chinch z przodu,wyjścia chinch z tyłu.
Procesor to VESTEL 19v1. OFT A14. Tuner samsunga TECC2949PG28B.
Sprawdziłem procesor w innym odbiorniku i jest sprawny,podstawiałem
nawet SDA555XFL A14 i jest to samo.
Napięcie zasilania procesora 3.35V inne napięcia jak ze schematu.
Tv reaguje na pilota i klawiaturę lokalną,podłaczając inny tv jako monitor do gniazd euro,mam snieg.Zmieniajć wsady pamięci znalazłem takie na których mam zaprogramowane stacje i można je przełączać klawiaturą,jednak nie mogę uzyskać treści obrazu.
Przy zwiększeniu S2 widać linie powrotu.
Może ktoś będzie miał bin od tego modelu będę zobowiązany.
Najlepszego w Nowym Roku dla Wszystkich.
pozdr.Jacek
Mam problem z binem do tego tv.
Gdy załaduję pamięć czystą,odbiornik startuje i na ekranie jest śnieg,wyświetla się MENU programowania.
Oczywieście nie znajduje stacji, ponieważ nie jest ustawiony w opcjach rodzaj tunera.
Nawet gdy poustawiam wszystko w opcjach,nie mogę poradzić sobie
z przesunięciem OSD na odpowiednie miejsce.
Jest to dość porządny odb.z kineskopem RCA 29cali, 2xeuro,gniazdo słuchawkowe i svhs,wejscia chinch z przodu,wyjścia chinch z tyłu.
Procesor to VESTEL 19v1. OFT A14. Tuner samsunga TECC2949PG28B.
Sprawdziłem procesor w innym odbiorniku i jest sprawny,podstawiałem
nawet SDA555XFL A14 i jest to samo.
Napięcie zasilania procesora 3.35V inne napięcia jak ze schematu.
Tv reaguje na pilota i klawiaturę lokalną,podłaczając inny tv jako monitor do gniazd euro,mam snieg.Zmieniajć wsady pamięci znalazłem takie na których mam zaprogramowane stacje i można je przełączać klawiaturą,jednak nie mogę uzyskać treści obrazu.
Przy zwiększeniu S2 widać linie powrotu.
Może ktoś będzie miał bin od tego modelu będę zobowiązany.
Najlepszego w Nowym Roku dla Wszystkich.
pozdr.Jacek