Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

7610 błąd podczas Flashowania

kocek 31 Dec 2004 16:15 1028 10
    kocek
    Level 20  
    Witam flashowałem Nokie 7610 MCU+PPM Gryffinem oryginałem, lecz nie wiedziałem który pakiet jest z j.polskim po flashowaniu wszystko było ok tylko bez j.polskiego.
    Wzuciłem mu drugi ppm i tez przeflaszowało sie ok i znów było bez polaka
    za trzecim razem wyskoczył error i teraz przy próbie flashowania wyskakuje błąd:

Trying autopower

using autopower

Initializing Phone...
    Error[44449100]

Detect Phone wyskakuje ten sam komunikat.

Prosze o jakaś poradę.
    lafa
    Level 23  
    obciąż czyms procesor :) w kompie ma sie rozumiec np kopiowanie z cd-rom i w trakcie np kopiowania kliknij flash i musi isc na 100% mialem juz kilka takich zwisów wiem ze to dziwnie brzmi ale dziala :) lub gdy wyskoczy Initializing phone... nacisnij "on" w telef.
    kocek
    Level 20  
    Niestety twoje podpowiedzi nie pomogły
    lafa
    Level 23  
    telefon masz martwy czy włącza sie? bo to wazne sprawdz kabel ,piny itd bo ten błąd oznacza kompletny brak komunikacji z fonem
    kocek
    Level 20  
    Tak telefon jest teraz martwy.Piny,kabel,box wszystko sprawdzałem,czy jest możliwość,że telefon jest trwale uszkodzony,jeżeli tak to co w takim wypadku robić??
    vymiathatch
    Level 31  
    ja bym powiedzial ze wtyczka moze nie ma dobregop kontaktu, mialem podobny przypadek z 3650 szukalem szukalem a problem byl blachy wystarczylo przeczyscic piny i docisnac wtyczke
    kocek
    Level 20  
    W poniedziałek kupie drugą wtykę i zobacze( ta wtyka co mam,jak ją mierze miernikiem to wygląda na dobrą)
    vymiathatch
    Level 31  
    nie no wtyka jest podejrzewam dobra tylko wystarczy ja docinac
    kocek
    Level 20  
    Mam drugą wtyke i na tej to samo ???
    kocek
    Level 20  
    Próbowałem z róznymi Fia ale nie wydaje mi się żeby to było przyczyną,dwa razy normalnie się pszeflashowała bez zmiany plików Fia