Chcłałbym zasięgnąć informacji na temat amplitunera Pioneer VSX-521K. Podłączyłem go zgodnie z wytycznymi poprzez HDMI z dekoderem HD n-box i Xboxem 360 a także telewizorem lcd Philips. Wszystko ustawiłem zgodnie z opisem i wszystko działa jak należy oprócz jednego. Po wyłaczeniu amplitunera do "standby" sygnał po HDMI NIE jest przekazywany do telewizora. Pragnę nadmienić że zgodnie z instrukcją obsługi jak i informacjami ze strony Pionnera amplituner ten powinien ten sygnał przekazywać także po wyłączeniu(HDMI Pass Through). W System Setup, - HDMI Setup,- Control -jest ON. Czy coś jeszcze należy ustawić? Dodam że tv jest kompatybilny z obsługą przez HDMI ponieważ pilotem od tv mogę zwiększać bądź zmniejiszać głośność samego ampilunera.
Macie może koledzy doświadzczenie w tym temacie? jest teraz na rynku sporo ampków, niekoniecznie pioneera, które mają taką funkcję.Nie zawsze mam ochotę słuchać przez ampituner a połaczenie przez coaxial z tv spłaszcza mi sygnał do 2 kanałów.
Macie może koledzy doświadzczenie w tym temacie? jest teraz na rynku sporo ampków, niekoniecznie pioneera, które mają taką funkcję.Nie zawsze mam ochotę słuchać przez ampituner a połaczenie przez coaxial z tv spłaszcza mi sygnał do 2 kanałów.