Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Monitor nie wykrywa połączenia kablem DVI-D

majestico 12 Mar 2012 18:18 3602 6
  • #1 12 Mar 2012 18:18
    majestico
    Poziom 7  

    Witam,
    Mając kabel od zestawu DVI-A<->D-Sub (w rzeczywistości to jakieś dziwne jest to DVI-A bo powinno być 12+5 a jest 5+5...) więc postanowiłem go wymienić i kupiłem dzisiaj kabel DVI-D<->DVI-D (Single Link) 18+1 za 20 zł i po podłączeniu go do monitora Samsung SyncMaster BX2235 i karty graficznej ASUS EAH 55770 CUcore nie ma połączenia :cry:
    Podłączałem 2 razy, na monitorze wciskałem diodę z podświetlaniem ledowym od przełączania Analog/Digital i nic... pomiga mi w lewym górnym rogu ekranu kwadracik z napisem Analog/Digital i po około 15 sek monitor przejdzie do stanu czuwania.
    Nie wiem czego to może być wina. W tym momencie piszę z podłączonym starym chińskim kablem DVI-A 5+5<->D-Sub.
    Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak?

    0 6
  • #2 12 Mar 2012 18:48
    263573
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 12 Mar 2012 19:20
    majestico
    Poziom 7  

    pożonglowałem kablami, podłączyłem dvi-d na ostro i tak: jak jest ten dvi-d podpięty do samego monitora a nie do grafy to jestem w stanie na monitorze przełączyć się ręcznie w tryb digital ale jak go wtedy podepnę pod grafikę to ta sama sytuacja czyli w lewym górnym rogu ekranu kwadracik z napisem Analog/Digital i po około 15 sek monitor przejdzie do stanu czuwania. :cry:

    Obczaję jeszcze pewnie już ostatnią możliwość z tym narzędziem DVI_recover.

    0
  • #4 13 Mar 2012 11:44
    majestico
    Poziom 7  

    Fakt z tym DVI_Recover to skomplikowane i małe szanse na powodzenie.

    Zastanawiam się czy jak bym podłączył kabel HDMI to były by większe szanse aby zadziałało?

    Moderowany przez _PREDATOR_:

    Nie pisz posta pod postem!

    0
  • #5 13 Mar 2012 11:48
    263573
    Użytkownik usunął konto  
  • #6 14 Mar 2012 18:15
    majestico
    Poziom 7  

    3 godz. dzisiaj z tym walczyłem i nie pomogło :cry:
    Taki problem z podłączeniem kawałka kabla parodia.
    Powinno w 30 sek odbyć się wymiana i wykrycie a tu ani rusz i takie problemy nie wiadomo dlaczego :|

    0
  • #7 14 Mar 2012 18:36
    263573
    Użytkownik usunął konto