Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung SCX-4600 i dziwne wydruki obrazów.

Efilon 14 Mar 2012 18:12 1690 1
    Efilon
    Level 10  
    Po złamaniu zabezpieczeń drukarki i minięciu "n" wydruków drukarka zaczeła dziwnie interpretować obrazy.
    Pomyślałem, że skończył się toner. Poszukałem na dysku filmik o rozbieraniu tonera, który wcześniej zgrałem sobie profilaktycznie z jakiegoś serwisu typu YouTube i dosypałem proszku (a właściwie wymieniłem, bo stary wysypałem i wyczyściłem całość).
    Jednak czyszczenia ani wymiana proszku tonera nie zmieniła nic w zachowaniu podczas drukowania obrazów.

Jednocześnie wydruk dokumentów tekstowych nie sprawia mu żadnych problemów.
    Nawet jeśli są tam małe obrazki (np. CV za zdjęciem).

Jak myślicie co jest powodem?
    Poniżej drukowany obrazek, zdjęcie wydruku oraz zdjęcie wydruku tekstu z przepisem (jeśli ktoś ma ochotę zrobić to polecam bo bardzo smaczne :P)
    Samsung SCX-4600 i dziwne wydruki obrazów. Samsung SCX-4600 i dziwne wydruki obrazów.

Jak dla mnie na początku drukuje dobrze, a potem nie daje rady nadążać z podawaniem odpowiedniej ilości proszku...ale ja się nie znam, a poza tym teraz ma proszku dość na pewno...

edit: próbowałem już chyba wszystkiego od wydruku z innego komputera ze świeżo instalowanymi sterownikami, aktualizacji sterowników, reset ustawień drukarki...nie mam pojęcia co to może być...
    Efilon
    Level 10  
    Ktoś ma pomysł co to może być?

Większe obrazki drukuje jakby ktoś je strzelił fleszem. Małe widać wyraźne linie, ale nie ma plam. Na tekście zdarzają się miejsca (losowe nie tworzące jakiegoś wzorów pionie lub poziomie) w których litery wyglądają jak niedociśnięta pieczątka. Czcionka jest jakby cieńsza albo jakby się dana litera lub litery (nie więcej niż 3) nie odcisnęły dokładnie.