Boscha WAE 2047 FPL, mamy narazie tylko 2 tygodnie.
Prane ciuchy najczęściej na Family Mix, Family Jeans, Family Sports. Na pranie nie narzekamy jakoś, tylko grube kurtki zimowe trzeba było 2x wirować żeby w miare dobrze wysuszyło, a ciuchy po praniu takie miękke się wydają. Jak dla mnie 800 obr może być a i tak ładnie suszy, jednak jak chcemy mieć nieco bardziej suche to na 1000obr odpalamy, różnica w głośności pralki praktycznie nie do odróżnienia.
Na początku prania wybieram program, temperature mogę też zmienić czy obroty i wrzucam ciuchy jak już wszystko wrzuciłem odpalam start, pralka waży i pokazuje ikone bębna i napis YES albo NO. Tzn czy można jeszcze otworzyć bęben i dorzucić prania czy nie, fajna rzecz. I po decyzji trzeba znowu kliknąć Start i zaczyna się pranie. Klikając przycisk Time Perfect skraca się pranie o około 10 min(zależy od programu) i odrazu pokazuje to na wyświetlaczu, jak się rozmyśli można wyłączyć i znowu się wydłuży do normalnego czasu prania z programu.
Wodę jak nabiera do bębna to pranie tak natryskuje z góry, trochę zakręci i znowu natryskuje.
Teraz to przyjemnie się pierze, wiadomo kiedy skończy itd. jednak mogła by być cichsza chodzi o ten świst, ale słyszałem że tak nowe pralki mają wujek coś mówił że chyba falownik czy coś odpowiada za obroty silnika i wtedy tak świszczy troche.
Z Info z forum te serie mają nieklejone bębny i normalnie wymienne łożyska. No i produkcja w PL.
Witam, widze ze minal rok jak kupiles ta pralke, chcialem sie zapytac jakie sa teraz twoje odczucia o tej pralce, bo jestem na kupnie. polecal bys ten produkt dalej?
Model WAE 2447FPL(1200obr.) od modelu 2047(1000obr.) różni się tylko ilością obrotów.Osobiście użytkowałem taką 2 tygodnie temu. Pierze ,płucze i wiruje naprawde dobrze.Właściciele bardzo zadowoleni.Idealna jak ktoś chce dokupić suszarke.Cena w lokalnym sklepie to ok. 1360 zł.
Bosch WAE 2447 - zakupilem niedawno i jak dla mnie wszystko oprocz halasu jaki wywoluje to moge polecic. Ale swist jest duzy a mialem nadzieje ze bedzie ciszej
Pozdrawiam