Witam,
Trafił do mnie laptop jak w temacie.
Jego specyfikacja to CPU intela, grafika ATI 3650 , 2GB Ram DDR2 .
MB to : 6050A2184401-MB-A02
Po podłączeniu zasilania zapala się dioda informująca, że podłączono zasilacz, po
przyciśnięciu przycisku power (zapala się dodatkowa dioda) nic nie widać na ekranie(nie uruchamia się system), wentylator się kręci, dysk też po czym po 7-8 sekundach wyłącza się laptop (gaśnie jedna z diod) i po około 2-3 sekundach ponownie sam się załącza (dalej nic nie widać i nie słychać uruchamiania systemu) i już ponownie się nie wyłącza.
CPU się nagrzewa, grafika też, mostek 82801HBM nie jest gorący (ma około 33 stopni).
Kartę VGA przetestowałem na innym laptopie i działa poprawnie, ramy podstawiane, cpu też, napędy odłączałem i jest to samo.
Taśmę od matrycy odłączałem, nic nie wyświetla na zewnętrznym monitorze.
Zwarć nie odnotowałem, kondensatory w linii zasilania nie mają przebić.
Zwarć w USB nie ma, ani w żadnym innym gnieździe.
Płyta bez grafiki i z grafiką w stanie czuwania pobiera 17mA
Płyta bez grafiki po załączeniu przyciskiem pobiera 900mA
Płyta z grafiką po załączeniu przyciskiem pobiera 1,24A
Napięcia 5V, 3,3V są , po załączeniu 1,8 , 1,5 oraz 1,25 też są po czym po 7-8s znikają i znów się pojawiają i dalej są
Ładowanie jest.
Co jeszcze można sprawdzić ?
Pozdrawiam
Darek
Trafił do mnie laptop jak w temacie.
Jego specyfikacja to CPU intela, grafika ATI 3650 , 2GB Ram DDR2 .
MB to : 6050A2184401-MB-A02
Po podłączeniu zasilania zapala się dioda informująca, że podłączono zasilacz, po
przyciśnięciu przycisku power (zapala się dodatkowa dioda) nic nie widać na ekranie(nie uruchamia się system), wentylator się kręci, dysk też po czym po 7-8 sekundach wyłącza się laptop (gaśnie jedna z diod) i po około 2-3 sekundach ponownie sam się załącza (dalej nic nie widać i nie słychać uruchamiania systemu) i już ponownie się nie wyłącza.
CPU się nagrzewa, grafika też, mostek 82801HBM nie jest gorący (ma około 33 stopni).
Kartę VGA przetestowałem na innym laptopie i działa poprawnie, ramy podstawiane, cpu też, napędy odłączałem i jest to samo.
Taśmę od matrycy odłączałem, nic nie wyświetla na zewnętrznym monitorze.
Zwarć nie odnotowałem, kondensatory w linii zasilania nie mają przebić.
Zwarć w USB nie ma, ani w żadnym innym gnieździe.
Płyta bez grafiki i z grafiką w stanie czuwania pobiera 17mA
Płyta bez grafiki po załączeniu przyciskiem pobiera 900mA
Płyta z grafiką po załączeniu przyciskiem pobiera 1,24A
Napięcia 5V, 3,3V są , po załączeniu 1,8 , 1,5 oraz 1,25 też są po czym po 7-8s znikają i znów się pojawiają i dalej są
Ładowanie jest.
Co jeszcze można sprawdzić ?
Pozdrawiam
Darek