Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Niestandardowe podłączenie subwoofera Panasonic Model SB-WA520 5.1 -pytanie

pannonia75 18 Mar 2012 17:25 7769 2
    pannonia75
    Level 10  
    Witam Wszystkich Forumowiczów!

Na wstępie zaznaczę że jest to kontynuacja tematu Kol. paiker1: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=5057173&highlight=sb+wa520&sid=c68446d9aa7acf0b61c361b9d0b48cd5#5057173

gdyż w/w temat został zamknięty.

paiker1 wrote:
    Witam
    Zakupilem aktywny subwoofer Panasonic Model SB-WA520

Ja tez zakupilem w/w subwoofer + 5 glosników.
    Nie mam do tego dekodera i zamierzam podlaczyc przez dekoder taki (lub podobny) jak tu:

http://www.ebay.co.uk/itm/Dolby-Digital-DTS-AC3-Optical-5-1-Analog-Audio-Gear-Sound-Decoder-SPDIF-RCA-/260890198059?pt=UK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Tuners&hash=item3cbe44802b

Wstepnie rozkrecilem subba i z plytki pomiarów oraz schematu doszedlem do wyprowadzeń gniazda:

Niestandardowe podłączenie subwoofera Panasonic Model SB-WA520 5.1 -pytanie

Na zdjęciu zaznaczyłem wejścia sygnału 5.1

Nie posiadam do tego kabla i będę musiał dorobić (nie będzie większych z tym problemów - jak zrobić przedstawię na forum)

W TV mam wyjście cyfrowe sygnału audio, pytanie czy jest jakaś możliwość sterowania włączaniem/wyłączaniem zestawu wraz z jednostką TV (stand-by) i czy jest możliwość regulacji głośności przez TV (czy sygn. cyfrowy steruje też poziomem dźwięku)

Mieszkam w UK i mam ograniczony dostęp do sklepów z częściami elektr., wiec chcę zrobić jak najprostszym sposobem.

Prosze o porady

Dodano po 4 [godziny] 53 [minuty]:

edit:

udało mi się zdobyć dekoder z kablem, to pytanie nieaktualne, ale zostawiam temat jak by ktoś potrzebował rozpiski gniazda
    Adamko32
    Level 1  
    Witam posiadam taki subwoofer i chciałbym podłączyć go pod inny wzmacniacz Panasonic SA-XR57 w którym jest wyjście kablem monofonicznym na subwoofer. W jaki sposób mogę go podłączyć żeby nic nie uszkodzić, czy jeśli użyłbym kabla monofonicznego którego z jednej strony bym uciął końcówkę i wpiął w pin 17 i 18 w subwooferze to będzie to działać?

Moderated By Dzimi:

Post nic nie wnosi do dyskusji. Regulamin pkt.3.1.11 Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji lub wprowadzają w błąd są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

Tremolo
    Level 43  
    Powinno grać, ale często są jakieś synchronizacje wymagane aby to działało, by głosniki ruszyły.