Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Które auto wybrać ford hyundai toyota?

limak3004 18 Mar 2012 22:12 2528 11
    limak3004
    Level 15  
    Witam przymierzam się do zakupu samochodu lecz nie wiem na który mam się zdecydować. Oto moje typy może ktoś mi doradzi które jest warte swojej ceny. Ford cougar, Hyundai coupe II ten model (http://www.kaliteliresimler.com/img4821.htm), Toyota celica IV. Prosił bym o opinie związaną z awaryjności ekonomiczności oraz wydajnością.
    kamil907
    Level 28  
    Peugeot 406 Coupe.
    A jesli koniecznie musi być coś z wymienionych to wszystkie te trzy auta są w jakimś stopniu warte uwagi. Pozostaje tylko kwestia znalezienia egzemplarza w możliwie jak najlepszym stanie.
    limak3004
    Level 15  
    Nad Peugeot 406 Coupe też myślałem ale wydaje mi się że jest najdroższe w utrzymaniu.
    kamil907
    Level 28  
    No więc tylko ci się wydaje. Koszty utrzymania będą co najwyżej na tym samym poziomie co wspomniane auta, a nawet powino być taniej jeśli kupisz zadbany egzemplarz.
    andrew751
    Level 21  
    Nic , konkretnego, nie powiedzieliście, a ja przejechałem pare tyś. km, hyundayem, uważam dalej, że jest konkurencją dla europejskich wypocin, bez wyposażenia w standardzie, pozdrawiam, Andy.
    limak3004
    Level 15  
    Czyli mam rozumieć ze przedmówca jest za hyundaiem?
    limak3004
    Level 15  
    Sory mój błąd celica VII. A co do cougara muszę się zgodzić jest z niego kawał auta i wydaje mi się że silnik 2.0 będzie za słaby do tej skrzyni a na 2.5 v6 mnie raczej nie stać.
    tzok
    Moderator of Cars
    Kolega ma Corollę E12 TS (1.8 VVTL-i 192KM) i muszę powiedzieć, że spalanie mnie zaskakuje - na trasie da się zejść poniżej 7l/100km, ale LPG do tego silnika raczej się nie założy, niemniej w Celice jest silnik 182KM lub "zwykły" 1.8 16V 143KM i tu już da radę dołożyć LPG.
    tomeks1992
    Level 20  
    Temat archiwalny ale zapytam, dlaczego nie można założyć LPG do VVTL-i? Bzdura, można założyć, tyle ze auta z takim silnikiem nie kupuje się żeby je gazować bo to bez sensu. Ciekawe auto to honda Civic EP3 Type R :)
    krocze
    Level 25  
    No i rusza, modna ostatnio, akcja wykopaliskowa. Ostatni rekord to temat sprzed 7 lat.