Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

modem Vodafone K3565-Z ZTE

kayla 212 19 Mar 2012 12:07 4468 6
    kayla 212
    Level 2  
    Witam i prosze o pomoc. Niedawno wrocilam z Anglii z modemem Vodafone K3565-Z, z ktorego zdjelam blokade z sieci, nie mnie jednak pomimo tego w dalszym ciagu nie odbiera innych nadajnikow. Panowie, ktorzy zdjeli mi ta blokade dali mi rowniez program, ktory mial mi umozliwic korzystanie z tego modemu, niestety po zaistalowaniu programu rozpoznaje karte sim z Aero 2, ale nie laczy. Dlaczego?
    Znalazlam gdzies w sieci informacje, ze sa problemy z tego typu modemami, ze trzeba je oprocz zdjecia blokady jeszcze przekonfigurowac. Chcialabym prosic o pomoc w tej kwestii, czy jest ktos, kto sie na tym zna i moglby mi napisac jak to zrobic?
    Bede wdzieczna za informacje
    kayla 212
    Level 2  
    ten program umozliwia mi odbierac wszystkie sieci lacznie z aero2, ale nie chce mnie laczyc z internetem i to w przypadku wszystkich sieci, a sprawdzilam trzy, moze to jest kwestia poprawnej konfiguracji samego modemu?, ale ja sie na tym nie znam, sciagnelam z sieci ZTE drivers i connection manager i w dalszym ciagu nic!
    apacen1
    Level 16  
    MI sie wydaje ze po prostu nie masz skonfigurowanego programu do tego modemu.Trzeba podac dla kazdej sieci APN.W programie MobilePartner kikamy Opcje -Zarzadzanie Profilami i klikamy Nowy i wpisujemy nazwa-Era,zaznaczamy statistik i podajemy APN np.erainternettt,nazwa i haslo tesz erainternettt,i Zapisz.
    kayla 212
    Level 2  
    nie za bardzo znam sie na tych programach, w internecie znalazlam Mobile partner na huawei, czy to ma jakies znaczenie? inny program, ktory znalazlam to Mobile master, ale nie daje mi opcji na internet, tylko na telefon. czy moglbys mi polecic gdzie moge znalezc ten program?
    jdanecki
    Level 23  
    Program, który dostałaś do modemu musi umożliwiać utworzenie profilu połączenia. Dla każdej sieci komórkowej, z której chcesz korzystać, trzeba utworzyć taki profil. Bez niego modem nie wie, jak połączyć się z siecią. Najważniejszym elementem konfiguracji profilu jest APN, który dla Aero2 nazywa się "darmowy".

APN to coś jak numer telefonu - bez podania go nie uda ci się połączyć z siecią.
    Dla innych sieci APNy są różne, ale np. dla Ery, Orange, Plusa i Play prawie zawsze APN nazywa się "internet".
    apacen1
    Level 16  
    Witam,
    Z tego co wiem to modem umts z Vodafone nie ma Sim Locka,jedynie to ze program ktory sie instaluje to dziala tylko z kartami Vodafone/rodzaj blokady/.Wiem bo sam mam Vodafone.
    Lepszym programem bedzie chyba "top netinfo umts" do pobrania z forum bez kabli.
    A reszta to jak kolega wyzej pisze.

Dodano po 36 [sekundy]:

A jakiego uzywasz programu?
    kayla 212
    Level 2  
    Od panow, ktorzy zdjeli mi simlocka dostalam program "3G Modem MF622 HSDPA/EDGE USB, sama w internecie znalazlam program dla Vodafone K3570, ktory pozwala mi na dokladnie to samo co poprzedni program, czyli pokazuje siec z jakiej jest sim, a nie laczy. Ponioslam modem spowrotem do Panow od blokad i on tez nie mogl dojsc do tych konfiguracji, powiedzial, zeby go zostawic, to sprawdzi z informatykiem!!