Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
SterControl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony Vaio VPCEH karta Atheros rozłącza się

20 Mar 2012 08:49 2896 7
  • Poziom 8  
    Witam,

    mam problem z siecią WiFi a raczej z moim komputerem, za każdym razem gdy ktoś inny się podłącza do internetu mój komputer się odłącza z sieci i pojawia się komunikat "brak dostępu do sieci", jedynie co pomaga odczekać parę minut i połączyć się ręcznie. Na routerze TP-link mam już wyłączone DHCP, zaktualizowane oprogramowanie routera, na komputerach przypisane statyczne adresy IP a na moim dodatkowo przeinstalowane sterowniki karty sieciowej i powyłączany tryb oszczędzania energii karty sieciowej jednak problem dalej istnieje. Czy ktoś ma może jakiś pomysł? Sieć mam skonfigurowaną jakos WPA2 Personal TKIP
  • SterControl
  • Poziom 14  
    pawel.krzyzowski napisał:
    Witam,

    mam problem z siecią WiFi a raczej z moim komputerem, za każdym razem gdy ktoś inny się podłącza do internetu mój komputer się odłącza z sieci i pojawia się komunikat "brak dostępu do sieci", jedynie co pomaga odczekać parę minut i połączyć się ręcznie. Na routerze TP-link mam już wyłączone DHCP, zaktualizowane oprogramowanie routera, na komputerach przypisane statyczne adresy IP a na moim dodatkowo przeinstalowane sterowniki karty sieciowej i powyłączany tryb oszczędzania energii karty sieciowej jednak problem dalej istnieje. Czy ktoś ma może jakiś pomysł? Sieć mam skonfigurowaną jakos WPA2 Personal TKIP


    Pobierz kolego program inSSIDer - progsa znajdziesz pod tym linkiem -
    http://www.metageek.net/products/inssider/
    zrób zrzut i wrzuć go na forum.
  • Poziom 8  
    Dodatkowo mogę dodać iż na routerze pojawia się ciągle komunikat błędu:

    netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=804e4680
    Sony Vaio VPCEH karta Atheros rozłącza się
  • SterControl
  • Poziom 14  
    pawel.krzyzowski napisał:
    Dodatkowo mogę dodać iż na routerze pojawia się ciągle komunikat błędu:

    netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=804e4680
    Sony Vaio VPCEH karta Atheros rozłącza się


    Masz kolego zbyt wysokie tłumienie sygnału. Przydało by się go wzmocnić bądź router postawić w innym - mniej zakłóconym - miejscu. Co to za model Tp-Linka i jaki system?
  • Poziom 8  
    Dodam ze i tak sygnal zrywal mimo tego ze do routera mam jakies 1,4 metra i sciane regipsowa (wykres post wczesniej)

    TP-link TD-W8961ND system windows 7 64bit

    Stalem 30 cm od rotera:

    Sony Vaio VPCEH karta Atheros rozłącza się

    Dodano po 43 [minuty]:

    Teraz zrobiłem szybko jeszcze jeden test:

    próbowałem się połączyć z routerem (192.168.1.1) wyskoczyło okno logowania wpisałem dane i mnie nie połączyło a ping odpowiada normalnie wygląda na problem karty sieciowej w moim laptopie. Google się otwiera i kilka innych stron też a reszta muli albo ciągle się ładuje. Spróbuję wrzucić stare sterowniki.

    Dodano po 2 [minuty]:


    Statystyka badania ping dla 192.168.1.1:
    Pakiety: Wysłane = 200, Odebrane = 200, Utracone = 0
    (0% straty),
    Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
    Minimum = 0 ms, Maksimum = 8 ms, Czas średni = 2 ms

    wynik pinga do routera nie ruszając komputera z miejsca ładuje tylko nagłówki nie których stron inne kompletnie :/
  • Poziom 43  
    Jesteś w stanie podłączyć laptopa pod router za pomocą kabla i zobacz co wtedy się dzieje.
  • Poziom 8  
    Smiga jak dziki po kablu
  • Poziom 43  
    A na Atheros-ie nie śmiga? To teraz połącz się za pomocą kabelka z routerkiem i zdejmij zabezpieczenia wifi do zera i sprawdż po czym zwiększaj zabezpieczenie aż załapie na sztywno. Na razie tyle.