Witam
Panowie moja stara ale jara pralka Whirlpool AWG 680 z 1995r. znowu zaszwankowała. Raz mi wybiło, ale po wciśnięciu bezpiecznika kilka prań wykonała. Teraz wybiła w trakcie prania i grzania. No i po korekcie bezpiecznika dalej wybija. Musiałem wybrać wodę ręcznie. Przemierzyłem grzałkę na moim marnym chińskim mierniku pokazała ok. 30-40ohm. Dokładnie to on nie zmierzy
Myślę,że jest dobra. Woda przy wylewaniu była bardzo gorąca. Podejżewam też trochę pompę bo co jakieś 3-4 prania robił się wyciek tam w miejscu zamocowania pompy. Ale jak obserwowałem ją ustawioną wyżej by widzieć ten wyciek to zawsze było sucho. Z łożysk nie leci napewno. Sprawdziłem też czy nie są przypalone styki gdzieś przy programatorze bo jak wybiło to był trochę taki zapach siarki, ale nic nie widać
Poradźcie panowie jak to dalej mierzyć w jakiej kolejności
a może silnik by to był
Bardzo proszę o podpowiedzi

Panowie moja stara ale jara pralka Whirlpool AWG 680 z 1995r. znowu zaszwankowała. Raz mi wybiło, ale po wciśnięciu bezpiecznika kilka prań wykonała. Teraz wybiła w trakcie prania i grzania. No i po korekcie bezpiecznika dalej wybija. Musiałem wybrać wodę ręcznie. Przemierzyłem grzałkę na moim marnym chińskim mierniku pokazała ok. 30-40ohm. Dokładnie to on nie zmierzy

Poradźcie panowie jak to dalej mierzyć w jakiej kolejności

Bardzo proszę o podpowiedzi