Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wgranie nowego softa a simlock samsung c3050

saleta40 20 Mar 2012 12:52 5734 19
    saleta40
    Level 13  
    Witam!
    Czy da się zdjąć simlocka z tego telefonu wgrywając softa, ale nie tylko za pomocą pliku *.s3, ale i pliku *.scs?
    Zmieniłem softa, ale tylko za pomocą pliku s3 i lock został. Robiłem to optiflashem.

Wgranie nowego softa a simlock samsung c3050

3majcie się i czekam na odpowiedzi.
    FIsiu_
    Level 27  
    O ile się nie mylę w tym telefonie simlock nie jest zapisywany w oprogramowaniu, więc wgrywając softa, nie ściągniesz simlocka.
  • Helpful post
    jayu0
    Level 37  
    FIsiu_ wrote:
    O ile się nie mylę w tym telefonie simlock nie jest zapisywany w oprogramowaniu, więc wgrywając softa, nie ściągniesz simlocka.

Kolejny As obudził się z zimowego snu :D Kolego a w jakim to telefonie ściągniesz simlock zmieniając firmware ?:D

:arrow: Do autora:
    Nie ma takiej możliwości i flashowanie tu nic nie da :D
    saleta40
    Level 13  
    To w czym jest jak nie oprogramowaniu sim lock może być zapisany? Jakaś kwestia sprzętowa? Szczerze zgłupiałem :|
  • Helpful post
    bajeczny88
    Level 26  
    Wgrywając nowe oprogramowanie możesz założyć simlocka np. w Sony Ericssonach, jeśli simlock był wcześniej zdejmowany przez patcha. W drugą stronę nigdy się nie da. Firmware to jedno, simlock drugie.
  • Helpful post
    jayu0
    Level 37  
    Simlock zapisany jest w eeprom :D
    A sima usuniesz sprzętem do samsunga np z3x, hwk, nspro :D
    saleta40
    Level 13  
    Proszę wytłumaczycie mi to, zawsze byłem pewny, że sim lock to kwestia Firmware-u :-(
    jayu0
    Level 37  
    Człowieku Ty nie wiesz o co prosisz :D Myślisz że wytłumaczenie kwestii eeprom jest takie proste? :D Daj sobie spokój lepiej :D
    FIsiu_
    Level 27  
    Masz rację jayu0 nie skupiłem się i nie potrzebnie napisałem "w tym" mój błąd. Jaz zapewne wiesz firmware ma znaczenie przy ściąganiu simlocka z niektórych modeli samsunga jak np. s8500 robiąc to z3x, a w niektórych LG przy wgraniu brandowanego softu simlock się zakłada.

Odnośnie simlocka w c3050 nie zrobisz tego bez boxa. Pozdrawiam
  • Helpful post
    bajeczny88
    Level 26  
    No to zawsze byłeś w błędzie, zmieniając firmware nie ingerujemy w pamięć eeprom, dlatego simlock dalej zostaje. Więcej nie ma się co tutaj rozwodzić. Kolega podał Ci przykładowe sprzęty do zdjęcia simlocka. Za darmo nie zdejmiesz. Nie posiadasz ich, udaj się do serwisu!
    saleta40
    Level 13  
    A nie prościej było napisać "sim-lock jest zapisany w pamięci EEPROM której nie modyfikuje zmiana softu" i wiadomo o co chodzi.
    jayu0
    Level 37  
    FIsiu_ wrote:
    [..] Odnośnie simlocka w c3050 nie zrobisz tego bez boxa. Pozdrawiam

Ależ oczywiście że zrobi unlock bez sprzętu :D
    bajeczny88
    Level 26  
    Poprzez wygenerowanie kodu?
    jayu0
    Level 37  
    Napisze tak. Jest kilka opcji unlocka i niekoniecznie płatne :D
    bzikk
    Level 32  
    A tak w ogóle oczywiście ustpro ściąga simlocka po flashu odpowiednim plikiem, oczywiście akurat z c3050 ;)
    archi3
    Level 31  
    bzikk wrote:
    A tak w ogóle oczywiście ustpro ściąga simlocka po flashu odpowiednim plikiem, oczywiście akurat z c3050 ;)

Kolego ale czy cos to wnosi do tematu przeciez autor na samej gorze pokazal czym chce flashowac. Jesli mialby jakis sprzet nie pytalby o to. Druga sprawa ze takiego nie wgrasz bez posiadania boxa.
    saleta40
    Level 13  
    Dzięki wielkie za info i cierpliwość. Poszukam czegoś na temat:
    jayu0 wrote:
    Jest kilka opcji unlocka i niekoniecznie płatne

Na razie! 3majcie się!
    saleta40
    Level 13  
    Znalazłem sposób z przekładaniem karty sim ale nie wiem czy działa dam znać.
    Redgy
    Level 33  
    Takiej komedii to dawno nie czytałem. Dzięki za pojawienie się uśmiechu na mojej twarzy :) Kolego jak będziesz próbował tymi "darmowymi" sposobami to nie zdziw się jak wyzerujesz IMEI :P
    saleta40
    Level 13  
    Hmmmm na ju tubie ;-) jest pełno filmików, że działa. Dobra pójde do komisu i zdejmę, bo jedni mówią da się, drudzy nie ma takiej opcji i już nie wiem.
    Na razie 3majcie się!!!!