Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therePOLska18 wrote:Tu ma być ten elemen. Jak woda leci do ociekacza to wymień uszczelki na łączeniach między zaparzaczem a wnętrzem kawowaru
Co do kawowarów Jura to mam z nimi więcej do czynienia niż z innymi markami.
Moja szczera opinia NIE KUPUJ!
Chyba że lubisz kawę z pleśnią która pojawia się mimo czyszczenia tabletkami
Tu masz typowe wnętrze jury ! i jak smaczna kawa?
pawka88 wrote:Mam pytanie z innej beczki. Czy każdy siemens EQ.7 posiada czujnik ilość kawy w zasobniku na kawę nad młynkiem?
Sweden08 wrote:
Zoo12 wrote:
Ramzes2009 wrote:Na wstępie witam wszystkich.
Znalazłem się na tym forum ponieważ mam problem z ekspresem SIEMENS EQ.7 TK71204RW i nie znalazłem podobnego problemu. Ekspres co prawda robi kawę, ale od pewnego czasu, nawet jak jest w standby słychać "szum" jakby coś parowało w środku. Ponadto słychać "cykanie" jakby termostat się włączał/wyłączał. Wcześniej tego nie było słychać. Kawa wydaje się być bardziej gorąca niż zwykle, a z drzwiczek ulatuje jakby nadmiar pary. Podczas parzenia kawy, czasem spod spieniacza buchnie parą. Również jak z programu nastawię napój mleczny, czy też płukanie spieniacza, to w ok. połowie leci sama para. Przy próbie odkamieniania czy czyszczenia, w połowie przerywa proces, a z ekspresu aż się dymi (para). Wcześniej takich historii nie było, stąd moje zaniepokojenie. Przepraszam za przydługi tekst, tak na dzień dobry, ale starałem się opisać w miarę moich umiejętności. Czy może mieć z tym związek czujnik NTC? Będę wdzięczny za pomoc.
Z góry dziękuję.
PiesAres wrote:Posiadam Siemensa EQ 7 plus. Czy ten ekspres posiada regulacje długości mielenia kawy. Jak nastawię na trzy ziarenka mieli tylko 5 s. Na dwa ziarenka 4 i pół sekundy Moim zdaniem za mało kawy wpada do zaparzacza. Przerabiałem już uszczelki i czyszczenie młynka wielokrotnie, posiadam ten ekspres od pięciu lat fusy standardowo zrobiły się jak błoto. Przez pierwsze trzy lata było wszystko ok. Fusy były jak tabletkikawa zawsze ta sama Pellini Vivace. Wszystko sprawdzone, uszczelki, kolanko, młynek czyszczony, zaparzacz etc. regularnie. Pokrętło naprawione po przez rozebranie i wyczyszczenie. Chyba przerabiałem po trzech latach wszystkie tu problemy opisane. Kawa smakuje kijowo, chyba że zmiele osobiście i dodam sypaną dwie łyżki, to i tabletki ładne i kawa smaczna. Rozbieranie idzie mi już w 5 minut😂
Jakieś pomysły?
Pozdrawiam Wszystkich.