Witam
Pompka została wymieniona zgodnie z niektórymi sugestiami i to było to. Pokrótce jednak, ekspres mój przemielił już ponad 20000 kaw wiec myślę że pompka miała prawo już odmówić posłuszeństwa.
Objawy były takie jak praktycznie wszyscy opisują, przecieki do środka, mokre fusy a pod koniec kawa zaledwie kapała do kubka. Co prawda pompka to tylko jedna z części która została wymieniona, wcześniej wymieniłem też wszystkie uszczelki, przeszedł gruntowne czyszczenie poprzez rozebranie go do jednej śrubki, nowy zaparzacz a to głównie dlatego że podczas jego rozbierania ułamałem sprzęgiełko a tego nie można dokupić nowego a z rozbiórki jest praktycznie nie do dostania.
Podsumowując, ekspres sprawuje się teraz jak nowy, fusy są suche i sprasowane, na kawie robi się pianka, a sama kawa jest smaczna i aromatyczna.
Jedyne czego nie zrobiłem to nie mierzyłem ciśnienia po wymianie pompki, ale myślę że jest na pewno takie jak trzeba, choć ciekawi mnie jakie jest w praktyce. Może kiedyś się zbiorę do jego zmierzenia.
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pomocne posty.