Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nawigacja Medion GoPal E3215 nie chce się włączyć

osioł123 21 Mar 2012 21:30 2762 3
    osioł123
    Level 18  
    Witam!
    Kiedyś od znajomego kupiłem dobrą nawigację Medion GoPal E3215. Była ona wręcz perfekcyjna w połączeniu z automapą na karcie. Jednak pewnego dnia... odmówiła mi posłuszeństwa. Nie pojawiło się nic ponad czerwony ekran startowy. W internecie znalazłem tylko coś takiego: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5252 I tak nie ma tam rozwiązania. Zamiast tego L2. i tak dalej mam u siebie L3,0,E1,2,N1,1. Co muszę zrobić? Nawigacja się nie rozładowała, a nie było z nią wcześniej żadnych problemów... chyba że latała po kabinie :D Jestem "blady" w tej dziedzinie. Nie bardzo wiem jak naprawić to urządzenie. Proszę o pomoc i z góry dzięki za odpowiedzi!

Dodano po 15 [minuty]:

Przed chwilą spróbowałem z instrukcji. Nie pomaga ani miękki ani twardy reset. Na odłączonej baterii i podłączeniu do komputera świeci tylko pomarańczowa dioda
    Pontikos
    Level 38  
    JEsli sie pojawia wylacznie czerwony ekran z napisem Medion, to mysle ze tylko ponowne wgranie Firmware ("ROM-u") ma szanse postawic urzadzenie na nogi..
    osioł123
    Level 18  
    Dzięki. Ale widzisz... Nie bardzo się na tym znam... Mógłbyś Pontikos mi to jakoś wytłumaczyć punkt po punkcie w metodzie tzw. "łopatologicznie"? :D
    osioł123
    Level 18  
    Odświeżam temat. Gdzie mógłbym dostać do tego urządzenia firmware?